Fedezze fel az ősz színeiben pompázó Japánt, és kalandozza be a szigetország vidéki tájait! Ha velünk tart közel kéthetes nagy körutunk során, útja minden percét kihasználva ismerheti meg a csodás ország gazdag, hagyományőrző kultúráját. Japánban különösen nagy jelentősége van az évszakoknak: az ősz vörösen izzó juharfáival (a Momijik) az egyik legszebb időszak. Az enyhe őszi idő tökéletes arra, hogy felfedezze velünk a vidéki Japán varázslatos tájait. Olyan helyekre kalauzoljuk utasainkat, ahol megelevenedik a szamurájok és gésák egykori világa, az érintetlen, ősi Japán hangulata lengi be az utcákat és parkokat. Nem maradhatnak ki az ország legfontosabb látványosságai sem, ám ezúttal kissé letérünk a megszokott ösvényről és felderítjük az ország rejtettebb arcait is.

Útvonal: Oszaka – Kiotó – Nara – Hiroshima – Takayama – Shirakawago – Kanazawa – Fuji-hegy – Tokió

1 . Nap - október 22.

Elutazás Budapestről Oszakába az Emirates légitársaság menetrend szerinti járatain, átszállással Dubaiban magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2 . Nap -október 23.

A délutáni órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre. Privát busszal utazunk Kiotóba, ahol elfoglaljuk a szobákat.

 

busszal indulunk felfedezni a város egyik ékét a Tiszta víz templomát (Kiyomizudera), amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé. A nap végén transzfer a szállodába. Szállás Kiotóban.

3 . Nap - október 24.

Reggeli a szállodában, majd busszal indulunk a csodás kertekkel és festői szentélyekkel teli japán kulturális főváros, Kiotó felfedezését. Először  meglátogatjuk a Tiszta víz templomát (Kiyomizudera), amely a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé. Ezután utunkat az Ezüst Pavilon (Ginkakuji) díszes kertjében folytatjuk, majd a Filozófusok ösvénye mentén jutunk el a Nanzenji templomhoz, amely ősszel kihagyhatatlan. Innen a Tükör-tó partján álló Aranytemplomhoz megyünk, majd az 1460-ban a rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastély meglátogatásával folytatjuk. Este vacsora egy helyi hagyományos étteremben, miközben egy igazi maiko (gésatanonc) táncát csodálhatjuk meg. A nap végén transzfer a szállodába. Szállás Kiotóban.

4 . Nap - október 25.

Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába indulunk – a város nyolc világörökségi műemléke jól jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Nagy Buddha-csarnokának és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után teszünk egy sétát a Nara Parkban, amely 1200 szabadon kószáló őz lakhelyéül szolgál. Az ősi kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd Japán egyik ikonikus helyszínét keressük fel, a Fushimi Inari-taisha szentélyt. Az egymást követő, végtelenül kígyózó narancsszínű torii kapuk közt sétálni életre szóló élmény. Szállás Kiotóban.

5 . Nap - október 26.

Reggeli után tömegközlekedéssel indulunk felfedezni a Kiotó nyugati részén fekvő Arashiyama városrészt. A félnapos program keretében meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Tenryu-ji templomot, melynek gyönyörű kertjéből szinte közvetlenül nyílik a méltán népszerű Sagano bambuszerdő. Délután szabad program. Szállás Kiotóban.

6 . Nap - október 27.

A korai reggelit követően végre alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Hiroshima felé, hogy megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén kezdjük, az Atombomba Emlékpark bejáráasaval és többek között a Hiroshima Dómot megtekintésével. Délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Szállás Hiroshimában.

7 . Nap - október 28.

Reggeli után vonattal indulunk Japán vidéki szépségeinek felderítésére. A délutáni órákban érkezünk meg Takayamába. A hegyek közt fekvő városka egyike azoknak a japán városoknak, amelyekben még átélhetjük az Edo-korszak romantikáját. Rövid városnézésünk során megtekintjük az óvárost és a Takayama Jinyát, ahonnan a sógunátus képviselője egykor irányította a természeti kincsekben gazdag prefektúrát. Szállásunk egy hagyományos japán stílusú szálláshelyen (ryokan) lesz. Itt igazán autentikus élményben lesz részünk, hiszen a szállásunk saját gyógyfürdőjében, egy onsenben áztathatjuk ki magunkból az utazás fáradalmait. Vacsora a szállodában. Szállás Takayamában.

8 . Nap - október 29.

Miután kipihentük az előző napi utazás fáradalmait, a napot Shirakawago falu meglátogatásával kezdjük, ahová busszal jutunk el. A híres kis településen a vöröslő őszi táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. Felkeressük a Wada kereskedőcsalád rezidenciáját, valamint a kilátóból megcsodáljuk a lenyűgöző őszi tájat. Busszal utazunk tovább Kanazawába, mely várost fantasztikus fekvése mellett kulturális látnivalói is az ország egyik leghangulatosabb helyévé teszik. Ellátogatunk a Nomura szamuráj család ősi rezidenciájába, sétálgatunk a hagyományos boltocskákkal teli utcákban, bejárjuk az Ochaya Shima teaház gyönyörű termeit, valamint sétát teszünk a kastély egykori parkjában, a Kenroku-enben, mely egyike Japán 3 legszebb kertjének. Szállás Kanazawában.

9 . Nap - október 30.

A reggelit követően ismét szuperexpresszre pattanunk, és a 2015-ben átadott vonalon jutunk el az ország fővárosába, Tokióba. Érkezés után buszos városnézés keretében tekintjük meg a fenséges Császári Palota előtti teret és a lenyűgöző Meiji-szentélyt, majd az Asakusa negyedben meglátogatjuk a Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Ezután kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Este transzfer a szállodába, ahol elfoglaljuk a szobákat. Szállás Tokióban.

10 . Nap - október 31.

Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió, elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Következő állomásunk Akihabara, a modern elektronikai cikkek Mekkája, itt bejárhatjuk a világ legnagyobb elektronikai áruházát, a Yodobashi Akibát. Szállás Tokióban

11 . Nap - november 1.

A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Elsőként az Odawara kastélyt tekintjük meg, majd a nemzeti parkba érve lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból. Délután a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el, majd busszal utazunk vissza a fővárosba.

Szállás Tokióban

12 . Nap - november 2.

Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program a nyüzsgő metropoliszban.

Az esti órákban transzfer Tokió Nemzetközi Repülőterére, majd a gépünk éjfél után indul Dubai-on keresztül Budapestre.

13 . Nap - november 3.

Hazaérkezés november 3-án a kora délutáni órákban.

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

Tervezett időpont: 2023. október 20. – november 01.

Időtartam: 13 nap / 11 éj

Részvételi díj:   Ft /fő-től

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon Lufthansa járattal
 • Repülőtéri illetékeket
 • 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap, egy-egy vacsorát Kiotóban és Takayamában
 • Transzfereket
 • Magyar nyelvű idegenvezetést az előre meghirdetett programok alatt
 • Városnézést Kiotóban, Narában, Hiroshimában, Miyajimán, Takayamában, Kanazawában, Shirakawa-góban, Tokióban és a Fuji hegynél
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Sztornó biztosítást
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat ( Ft /fő, társítás kérhető!)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 • Kiotó: Citadines Karasuma Kyoto-Gojo vagy hasonló
 • Hiroshima: The Royal Park Hiroshima Riverside vagy hasonló
 • Takayama: Hoshokaku, Takayama vagy hasonló
 • Kanazawa: Hotel Torifito, Kanazawa vagy hasonló
 • Tokió: JR Kyushu Blossom Shinjuku vagy hasonló

 

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk.

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2023. szeptember 19.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • Amennyiben valamilyen ételallergiával él vagy valamilyen speciális diétát követ, kérjük tájékozódjon utazása előtt a helyi étkezési szokásokról és a fellelhető termékekről. A közös étkezések során külön menüsort garantálni nem tudunk.
 • A programváltozás jogát fenntartjuk!