Fedezze fel az ősz színeiben pompázó Japánt a Japánspecialistával, és kalandozza be a szigetország vidéki tájait!

Útvonal: Oszaka – Kiotó – Nara – Okayama – Matsuyama – Imabari – Shimanami Kaido –  Hiroshima – Fuji-hegy – Tokió

Ha velünk tart közel kéthetes nagy körutunk során, útja minden percét kihasználva ismerheti meg a csodás ország gazdag, hagyományőrző kultúráját. Japánban különösen nagy jelentősége van az évszakoknak: az ősz vörösen izzó juharfáival (a Momijik) az egyik legszebb időszak. Az enyhe őszi idő tökéletes arra, hogy felfedezze velünk a vidéki Japán varázslatos tájait. Tokió, Kiotó és Nara mellett meglátogatjuk Okayama csodaszép kertjét, majd tovább utazunk Shikokura, ahol Matsuyama környékének felfedezése után átkelünk a híres Shimanami Kaido hídjain, ahonnan fenséges látvány tárul elénk. Nem maradhatnak ki az ország legfontosabb látványosságai sem, ám ezúttal kissé letérünk a megszokott ösvényről és felderítjük az ország rejtettebb arcait is.

 

1 . Nap - október 25.

Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság menetrendszerinti járatain átszállással, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2 . Nap - október 26.

A késő délutáni órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre. Privát busszal jutunk el a szállodához, ahol elfoglaljuk a szobákat. Szállás Oszakában.

3 . Nap - október 27.

Reggeli a szállodában, majd busszal kezdjük meg Oszaka, valamint a csodás kertekkel és festői szentélyekkel teli japán kulturális főváros, Kiotó felfedezését. Elsőként meglátogatjuk a hatalmas Oszaka kastélyt, majd a Tiszta víz templomát, amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé. Innen a Tükör-tó partján álló Aranytemplomhoz megyünk, majd az 1460-ban a rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a fülemüle hangját utánzó padlójáról hires Nijo kastély meglátogatásával folytatjuk. A nap végén transzfer a szállodába. Szállás Oszakában.

4 . Nap - október 28.

Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába indulunk – a város nyolc világörökségi műemléke jól jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Nagy Buddha-csarnokának és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után teszünk egy sétát a Nara Parkban, amely 1200 szabadon kószáló őz lakhelyéül szolgál. Az ősi kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd Uji városának legnagyobb látványosságát, a Byodo-in templomot tekintjük meg. Este vacsora egy helyi étteremben, ahol az ország konyhájának is nevezett Oszaka kedvelt fogásaival ismerkedhetünk meg. Szállás Oszakában.

5 . Nap - október 29.

Reggeli után tömegközlekedéssel jutunk ki az oszakai állomásra, ahonnan alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Okayama felé, ahol rövid megállónk alkalmával megtekintjük Japán három legszebb kertjének egyikét, a Korakuent. Innen vonattal utazunk tovább Shikoku szigetére, mely az ország főszigeteinek legkisebbike, és emellett a nemzetközi turisták által valószínűleg legkevésbé látogatott is. Késő délutánra érkezünk meg a festői Matsuyama városába. Transzfer a szállodába privát busszal, majd a szobák elfoglalása. Szállás Matsuyamában.

6 . Nap - október 30.

A szállodai reggeli után egész napos buszos városnézésen veszünk részt, elsőként a város középkori kastélyát látogatjuk meg. A Matsuyama Kastély arról is híres, hogy a Japánban eredeti formájában és szerkezetében megmaradt 12 kastély egyike. Innen a belvárosban tett séta során felkeresünk egy hagyományos bevásárló árkádot, majd következő állomásunk a Dogo városrész, ami nem másnak ad otthont, mint Japán egyik legöregebb forrásvizes fürdőjének, a Dogo Onsennek. A program során idegenvezetőnk segítségével betekintést nyerhetünk az onszenfürdő működésébe, sőt, aki gondolja, itt maradhat és ki is próbálhatja a fürdő szolgáltatásait. Szállás Matsuyamában.

7 . Nap - október 31.

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd autóbusszal indulunk Hiroshima városa felé. Út közben elsőként egy, valószínűleg világszerte egyedi törölköző-múzeumot látogatunk meg, az Imabari Ichihirot. Innen, vissza Japán legnagyobb szigete, Honshu felé a Shimanami Kaidon kelünk át, amely a Seto-beltenger számtalan kicsiny szigetét egy összefüggő híd- és úthálózattal köti össze. Hogy tovább fokozzuk a látványt, megállunk út közben a 308 méter magasan fekvő Kirosan kilátónál is, mely az Oshima-szigeten található. Busszal folytatjuk az utat Hiroshimáig, ahol bejelentkezünk következő szállásunkra. Szállás Hiroshimában.

8 . Nap - november 1.

Mai, kissé mozgalmasabb napunk során megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, a Hiroshima Dóm és az Atombomba Múzeum megtekintésével. Délután átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Szállás Hiroshimában.

9 . Nap - november 2.

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Egy időre búcsút intünk a vidéki Japánnak, és szuperexpressz vonattal utazunk a fővárosba, Tokióba. A délutáni érkezést követően tömegközlekedéssel jutunk el a szállodánkba, így rögtön alkalmunk nyílik belekóstolni a város folyamatos pezsgésébe. Szállás Tokióban.

10 . Nap - november 3.

A reggelit követően buszos városnézés keretében tekintjük meg a fenséges Császári Palota előtti teret és a lenyűgöző Meiji-szentélyt, majd az Asakusa negyedben meglátogatjuk a Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. Ezután kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Délután szabad program áll rendelkezésre. Szállás Tokióban.

11 . Nap - november 4.

Reggeli a szállodában, majd egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió, elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Következő állomásunk Akihabara, a modern elektronikai cikkek Mekkája, itt bejárhatjuk a világ legnagyobb elektronikai áruházát, a Yodobashi Akibát. Szállás Tokióban.

12 . Nap - november 5.

A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Elsőként az Odawara kastélyt tekintjük meg, majd a nemzeti parkba érve lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból. Délután a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. Szállás Tokióban.

13 . Nap - november 6.

Reggeli után némi szabad program áll rendelkezésre, majd a kijelentkezést követően privát busszal folytatjuk a városnézést, mielőtt hazaindulnánk a tokiói nemzetközi repülőtérről. Lehetőségünk lesz a Ginza negyed üzleteiben vásárolgatni, majd a Tokyo Tower kilátójából még egyszer körbetekinthetünk a tokiói panorámán. A város egyik legmodernebb városrészén, Odaibán keresztül jutunk a Narita repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul járatunk Dubai-on keresztül Budapestre. Hazaérkezés november 7-én a délelőtti órákban.

Időpontok: 2018. október 25. – november 7.

Részvételi díj: 789.000 Ft /fő-től

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
 • 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap, egy vacsorát Oszakában
 • Transzfereket (busz és taxi)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt
 • Városnézést Oszakában, Kiotóban, Narában, Okayamában, Matsuyamában, Hirosimában, Miyajimán, Tokióban és a Fuji hegynél
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • Retúr repülőtéri transzfert
 • A belépőket a programok során

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékeket (160.000 Ft/fő)
 • Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (140.000 Ft, társítás kérhető!)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 • Oszaka: Hearton Hotel Nishiumeda 3*
 • Matsuyama: Matsuyama Tokyu REI Hotel 3*
 • Hiroshima: Hotel New Hiroden 3*
 • Tokió: Sunshine City Prince Hotel 3*

 

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2018. szeptember 25.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • A programváltozás jogát fenntartjuk!