Fedezze fel az ősz színeiben pompázó Japánt és kalandozza be a szigetország vidéki tájait a közel kéthetes nagykörutunk során. A japán kultúrában évszázadok óta különös, visszatérő vitatéma, hogy vajon a szilva – és cseresznyevirágos, üde tavaszi táj, vagy a télre készülő, vörös és sárga színekben pompázó falevelekkel tarkított párás, őszi hegyoldalak a szebbek. A számos versben, irodalmi műben felbukkanó japán juharfa levelek ősszel pompázatos sárga vagy vörös színűre változnak, melyet japánul “momiji”-nek neveznek. Az enyhe, őszi idő tökéletes alkalmat kínál, hogy a nagyvárosok mellett a vidéki Japánt is felfedezzük, megcsodáljuk az erdők és a kertek színkavalkádját, illetve kicsit letérjünk a megszokott ösvényekről és megértsük miért is foglal el olyan különleges helyet a japán emberek szívében ez a csodálatos időszak.

 

Munkatársaink jelenleg is azon dolgoznak, hogy a 2022-es körutazásunk minél hamarabb meghirdetésre kerüljön.

Amennyiben szeretne értesítést kapni, amikor elkészült körutazásunk, kérjük az “ajánlatkérés” gombra kattintva, az űrlap kitöltésével adja meg a kért adatokat, hogy az elsők között kapja meg értesítőnket. Kérjük, vegye figyelembe, hogy az előjelentkezés nem minősül foglalásnak, a részvételi feltételeket és a jelentkezést kizárólag e-mail-ben küldött ajánlatunk tartalmazza.

Útvonal: Kiotó – Nara – Oszaka – Okayama – Matsuyama – Imabari – Shimanami Kaido –  Hiroshima – Himeji – Fuji-hegy – Tokió

1 . Nap - november 2.

Elutazás Budapestről az Emirates légitársaság menetrendszerinti járatain dubai átszállással, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2 . Nap - november 3.

A késő délutáni órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre. Privát busszal utazunk tovább Kiotóba, ahol elfoglaljuk a szobákat. Szállás Kiotóban.

3 . Nap - november 4.

Reggeli után megkezdjük buszos városnézésünket Kiotóban. Első napunk során a festői szépségű hegyekre épült régi császári fővárosban felkeressük a Tükör tó partján álló Kinkakuji-t (Aranytemplomot), megszólaltattjuk lépteinkkel a Nijo kastély híres fülemüle hangját utánzó padlóját, barangolunk egyet Arashiyama-ban és a Sagano bambuszligetben, majd egy újabb hegyoldalt meghódítva felkapaszkodunk a város fölé magasodó Kiyomizudera-hoz, a Tiszta víz templomához, ahol a fából mesterien ácsolt csarnokain áthaladva, teraszokra kijutva páratlan panoráma tárul a szemünk elé. A nap végén transzfer a szállodába, szállás Kiotóban.

4 . Nap - november 5.

Reggeli után elhagyjuk a szállodát, ám a délelőtt folyamán még folytatjuk buszos városnézésünket Kiotóban. Látogatást teszünk a Sanjusangen-do templom 1001 Kannon Buddhájánál, majd a Fushimi Inari Taisha Shinto szentély vörös torii kapuinál, majd busszal utazunk tovább Oszaka városába. Délután felkeressük az Oszaka várkastélyt, a sógunátus ikonikus fellegvárát, majd a napunkat egy modern kilátóban zárjuk, az Umeda Sky Building-ben. A nap végén transzfer a szállodába. Szállás Oszakában.

5 . Nap - november 6.

Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába indulunk – a város számos világörökségi műemléke magabiztosan hirdeti, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Nara Parkon átsétálva, találkozhatunk a park lakóival, a szabadon kószáló közel 1200 őz egyedei valamelyikével, kedveskedhetünk nekik az itt vásárolható “őz keksszel” (shika senbei) Az ő kíséretükkel érkezünk a Nagy Buddha csarnokához, a Tódai-ji templomhoz, Később az ősi kő és bronz lámpásairól hires Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd Uji városának a legnagyobb látványosságát a Byodo-in templomot tekintjük meg. Visszatérvén Oszakába, vacsoránkat egy helyi étteremben költjük el, ahol a térség kedvelt fogásaival várnak bennünket. Szállás Oszakában.

6 . Nap - november 7.

Reggeli után tömegközlekedéssel jutunk ki az oszakai állomásra, ahonnan a 250 km/ órás sebességgel száguldó, híres japán szuperexpresszel, a shinkansen-nel száguldunk Okayama felé. Egy rövid megállónk alkalmával megtekintjük Japán három legszebb kertjének egyikét, a Korakuent. Innen vonattal utazunk tovább Shikoku szigetére, mely az ország főszigeteinek legkisebbike és emellett a nemzetközi turisták által kevésbé látogatott része is. Késő délutánra érkezünk meg a festői Matsuyama városába. Transzfer a szállodába privát busszal, majd a szobák elfoglalása. Szállás Matsuyamában.

7 . Nap - november 8.

A szállodai reggeli után egész napos buszos városnézésen veszünk részt, elsőként a város középkori kastélyát látogatjuk meg. A Matsuyama Kastély arról is híres, hogy a Japánban eredeti formájában és szerkezetében megmaradt 12 várkastély egyike. Innen a belvárosban tett séta során felkeresünk egy hagyományos bevásárló árkádot, majd következő állomásunk a Dogo városrész, ami nem másnak ad otthont, mint Japán egyik legöregebb forrásvizes fürdőjének, a Dogo Onsennek. A program során idegenvezetőnk segítségével betekintést nyerhetünk az onszenfürdő működésébe, sőt, aki gondolja, itt maradhat és ki is próbálhatja a fürdő szolgáltatásait. Szállás Matsuyamában.

8 . Nap - november 9.

Egy tartalmas nap kezdeteként, reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd busszal indulunk Hiroshima városa felé. Japán legnagyobb szigete, Honshu felé a Shimanami Kaidon kelünk át, amely a Seto-beltenger számtalan kicsiny szigetét egy összefüggő híd- és úthálózattal köti össze. Hogy tovább fokozzuk a látványosságok sorát, megállunk a 308 méter magasan fekvő Kirosan kilátónál is, mely az Oshima-szigeten található. Kora délután érünk Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas shinto kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Innen egy kis pihenő után Hiroshima városába érkezvén tiszteletünket tesszük az atombomba támadás helyszínén létrehozott Béke Emlékparkban és megtekintjük az Atombomba Múzeumot. Este közösen megpróbálunk elkészíteni egy helyi ételkülönlegességet. Szállás Hiroshimában.

9 . Nap - november 10.

Reggeli után a japán szuperexpresszel indulunk tovább Himejibe, ahol a Fehér kócsag néven is ismertté vált, UNESCO Világörökségi helyszín, a Himeji várkastély áll. A kastélyba tett látogatás után a mellette fekvő csodás japán kertet, a Koko-ent keressük fel, majd busszal és felvonóval jutunk fel a közeli Shosha-hegyre, ahol többek között az Engyo-ji templomegyüttest is megtekintjük, mely az Utolsó Szamuráj című film forgatási helyszíneként is szolgált. Szállás Himejiben.

10 . Nap - november 11.

Reggeli a szállodában, majd kijelentkezés. Egy időre búcsút intünk a vidéki Japánnak, és szuperexpressz vonattal utazunk a fővárosba, Tokióba. A délutáni érkezést követően tömegközlekedéssel jutunk el a szállodánkba, így rögtön alkalmunk nyílik belekóstolni a város folyamatos pezsgésébe. Késő délután és este szabadprogram. Szállás Tokióban.

11 . Nap - november 12.

A reggelit követően délelőtt busszal elindulunk felfedezni a főváros különféle arcait. Utunk során felkeressük Asakusa negyedben, Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió legfontosann buddhista temploma. Ezután kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Busszunkkal elhaladunk a Császári Palota mellett, majd Shibuya negyed forgatagában átkelünk a világ legforgalmasabb útkereszteződésén. Utunkat délután tömegközlekedéssel folytatjuk felkeressük a nagyvárosi forgatag közepén, egy csendes parkban meghúzódó Meiji-szentélyt és végül Shinjuku negyed felhőkarcolói között emelkedő Tokiói Közigazgatási Torony 45. emeletén lévő kilátóból csodáljuk meg Tokió lenyűgöző panorámáját. Szállásra tömegközlekedéssel jutunk vissza. Szállás Tokióban.

12 . Nap - november 13.

A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak szenteljük. Egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, miközben a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Elsőként az Odawara kastélyt tekintjük meg, majd a nemzeti parkba érve lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból. Délután a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. Szállás Tokióban.

13 . Nap - november 14.

Reggeli után némi szabadprogram és a szállodai kijelentkezést követően privát busszal folytatjuk a városnézést, mielőtt hazaindulnánk a tokiói nemzetközi repülőtérről. Lehetőségünk lesz a Ginza negyed üzleteiben vásárolgatni, majd a Tokyo Tower kilátójából még egyszer körbetekinthetünk a tokiói panorámán. A város egyik legmodernebb városrészén, Odaibán keresztül jutunk a Narita repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul járatunk Dubai-on keresztül Budapestre. Hazaérkezés november 15-én a délelőtti órákban.

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

Tervezett időpont: 2022. november 2 – november 15.

Időtartam: 14 nap / 11 éj

Részvételi díj: 1.144.000 Ft /fő-től

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
 • Repülőtéri illetékeket (170.000 Ft/fő – jegykiállításig változhat)
 • 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap, egy vacsorát Oszakában
 • Transzfereket
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a program teljes időtartama alatt
 • Városnézést Oszakában, Kiotóban, Narában, Okayamában, Matsuyamában, Hiroshimában, Himejiben, Miyajimán, Tokióban és a Fuji hegynél
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • Retúr repülőtéri transzfert
 • A belépőket a programok során
 • Sztornó biztosítást
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (140.000 Ft, társítás kérhető!)

A programváltozás jogát fenntartjuk!

 • Kiotó: Hearton Hotel Kyoto
 • Oszaka: Hearton Hotel Nishiumeda
 • Matsuyama: ANA Crowne Plaza Hotel
 • Hiroshima: Hotel New Hiroden
 • Himeji: Richmond Hotel Himeji
 • Tokió: Sunshine City Prince Hotel

 

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2022. szeptember 30.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • Amennyiben valamilyen ételallergiával él vagy valamilyen speciális diétát követ, kérjük tájékozódjon utazása előtt a helyi étkezési szokásokról és a fellelhető termékekről. A közös étkezések során külön menüsort garantálni nem tudunk.

A programváltozás jogát fenntartjuk!