Útvonal: Kiotó – Oszaka – Nara – Koya-hegy – Hiroshima – Hakone – Fuji-hegy – Kamakura – Nikkó – Tokió

Japánban a legszebb időszak a tavasz beköszönte és a természet feléledése. Ilyenkor a cseresznyefák virágba borulnak és rózsaszín, fehér színek kavalkádjában pompáznak a városok. Az apró szirmok a folyamatos megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják. Tokió, Kiotó, Nara, Hirosima, és a Fuji-hegy főbb látnivalóiból összeállított körutazásunkat ez a látvány teszi még különlegesebbé, miközben az ország egyedülálló kultúrájával, természeti szépségeivel, hagyományaival és a japán teakészítés rejtelmeivel is megismerkednek!

1 . Nap – március 26.

Elutazás a késő délutáni órákban Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében az Emirates légitársaság járatán, átszállással Dubaiban.

2 . Nap – március 27.

Az esti órákban érkezünk az oszakai nemzetközi repülőtérre, ahonnan transzfer a kiotói szállodába busszal, a szobák elfoglalása. Szállás Kiotóban.

3 . Nap – március 28.

Reggeli a szállodában, majd bő fél napos városnézésre indulunk busszal a szentélyek és gésák városában, Kiotóban. Elsőként a Fushimi Inari Taisha főszentélyhez látogatunk, mely a hegyoldalon kígyózó számtalan vörös shintó-kapuról, azaz torii-ról híres. Innen a Sanjusangendo templomba látogatunk, mely ezer darab kannon szobornak ad otthont, majd teszünk egy sétát a gésák otthonában, a Gion negyedben. Délután némi szabadidő áll rendelkezésre, majd szállás Kiotóban.

4 . Nap – március 29.

Délelőtt ismét városnézés Kiotóban, de ezúttal tömegközlekedéssel. Célpontunk az Arashiyama városrész, ahol a Tenryu-ji templom és a csodálatos Sagano bambuszerdő található. Délután szabad program, majd este egy hagyományos vacsorán vehetünk részt egy maikó, azaz gésatanconc bemutatójával egybekötve. Szállás Kiotóban.

5 . Nap – március 30.

Busszal folytatjuk a látnivalókban rendkívül gazdag Kiotó felfedezését. Elsőként a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizudera) látogatjuk meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre, majd az egykori sógun rezidenciájaként használt Nijo kastélyt. Délután az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel, majd az elragadó sziklakertjéről híres Ryoanji szentélybe látogatunk. A nap végén elfoglaljuk szobáinkat a következő szállodánkban. Szállás Oszakában.

6 . Nap – március 31.

Mozgalmas napunk során alkalmunk nyílik felfedezni Oszaka különlegességeit, például megkóstolhatjuk az „ország konyháját” a Dotonbori városrész utcáin, illetve gyönyörködhetünk a méltóságteljes Oszaka kastélyban és parkjában. Délután a közeli Nara városába látogatunk, mely Japán első igazi fővárosa volt. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található Nara jelképe, a hatalmas Buddha-szobor, megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatosan szép Nara Parkban, ahol 1200 őz él szabadon. Szállás Oszakában.

7 . Nap – április 1.

A 7. napra elérkeztünk utazásunk igazi különlegességéhez. Oszakából busszal jutunk fel a várostól délre elterülő Koya-hegyre, mely a japán Shingon buddhizmus otthonának tekinthető, és az itt található hatalmas templom- és kolostor-együttes közel 1200 éves múltra tekint vissza. Lehetőségünk nyílik megtapasztalni az itt élő szerzetesek mindennapjait, mivel magunk is egy hagyományos templomszálláson töltjük a nap hátralévő részét és az éjszakát. Szállás a Koya-hegyen.

8 . Nap – április 2.

A kora reggeli ébresztő után részt veszünk a kötelező reggeli szertartásokon, majd némi szabadidőt követően délután busszal utazunk vissza Oszakába. Még a szállodánkba való visszaérkezés előtt az Umeda Sky Building felhőkarcoló kilátójából élvezhetjük a város elénk táruló panorámáját. Szállás Oszakában.

9 . Nap – április 3.

Az oszakai állomásról szuperexpressz vonattal (shinkansennel) utazunk Hiroshimába. Gyalogos városnézés keretében megtekintjük a Béke Emlékparkot és emlékmúzeumot, valamint a támadás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet az ország három legszebb helyének egyikeként tartanak számon a híres Itsukushima szentélyhez tartozó „úszó” torii látványának köszönhetően. Szállás Hiroshimában.

10 . Nap – április 4.

Hiroshimából szuperexpressz vonattal utazunk a helyiek által is közkedvelt kirándulócélponthoz, Atamiba. Délután érkezünk meg hagyományos japán szállásunkra, ahol közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához, szállásunk saját gyógyfürdőjében pihenhetjük ki az utazás fáradalmait. Tatamival borított szobában töltjük az éjszakát. Szállás Atamiban.

11 . Nap – április 5.

A japán reggeli elfogyasztása után felfedezzük a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot. Kirándulásunkat hajóúttal kezdjük a hegy lábánál elterülő Ashi tavon, majd az innen északra fekvő Chureito Pagodához látogatunk, ahonnan tiszta időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent Fuji-hegyről. Buszunkkal utazunk tovább az ország fővárosába. Szállás Tokióban.

12 . Nap – április 6.

A nap során megismerkedünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak az elsőre bonyolultnak tűnő tömegközlekedésével. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról jól ismert kereszteződés Shibuyában, majd innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. Teszünk egy sétát a város legnagyobb parkjában, az Ueno Parkban, majd délután Asakusában barangolunk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. Szállás Tokióban.

13 . Nap – április 7.

Bő fél napos buszos kirándulás következik Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot, illetve a Hasedera templomot, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. Délután szabad program, szállás Tokióban.

14 . Nap – április 8.

Ma a Tokiótól északra fekvő Nikkó városába látogatunk, mely évszázadokon keresztül a buddhista és sintó hegyi zarándoklatok egyik fő célpontja volt. Megtekintjük a híres Toshogu szentélyt, mely az első Tokugawa sógun mauzóleuma is egyben, illetve a Tamozawa császári villát, ami nemrég még a császári család nyári rezidenciájául szolgált. Délután még gyönyörködünk a környék természeti szépségeiben, mint a Kegon vízesés, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. Szállás Tokióban.

15 . Nap – április 9.

Délelőtt némi szabad program, majd fél napos városnézésre indulunk Tokióban busszal. Felkeressük a fenséges Császári Palota előtti teret, majd ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetet Meiji-szentélyhez. Innen a szomszédos Harajuku negyed fiatalos Takeshita utcáján teszünk egy sétát, majd a program végén transzfer a repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul a járatunk. Hazaérkezés Budapestre április 10-én a déli órákban.

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

Időpontok: 2019. március 26 – április 10.
Részvételi díj: 1.200.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon
 • 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • 1 éjszaka templomszállást, és 1 éjszakát hagyományos japán stílusú szobában
 • Reggelit minden nap, egy-egy vacsorát Kiotóban, a Koyasanon és Hakonéban
 • Transzfereket (busz és taxi)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a program időtartama alatt
 • Városnézést Kiotóban, Oszakában, Koyasanon, Narában, Hiroshimában, Miyajimán, Hakonéban, a Fuji-hegynél, Tokióban, Kamakurában és Nikkóban
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • Retúr repülőtéri transzfert
 • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékeket (kb. 160.000 Ft/fő)
 • Sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (150.000 Ft /fő, társítás kérhető!)
 • Kiotó (3 éj): Aranvert Hotel Kyoto
 • Oszaka (2 éj): Osaka Tokyu REI Hotel
 • Koyasan (1 éj): Fukuchiin
 • Oszaka (1 éj): Osaka Tokyu REI Hotel
 • Hiroshima (1 éj): Hotel Sunroute Hiroshima
 • Atami (1 éj): Atami New Fujiya Hotel
 • Tokió (4 éj): New Otani Inn Tokyo

 A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2019. február 28.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek

A programváltozás jogát fenntartjuk!