Útvonal: Tokió – Kiotó – Oszaka – Nara – Koya-hegy – Hiroshima – Hakone – Fuji-hegy – Kamakura – Nikkó – Tokió

Japánban az egyik legnépszerűbb időszak a tavasz beköszönte és a természet feléledése. Ilyenkor a cseresznyefák virágba borulnak és rózsaszín, fehér színek kavalkádjában pompáznak a városok. Az apró szirmok a folyamatos megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják. Tokió, Kiotó, Nara, Hiroshima, és a Fuji-hegy főbb látnivalóiból összeállított körutazásunkat ez a látvány teszi még különlegesebbé, miközben utasaink az ország egyedülálló kultúrájával, természeti szépségeivel, hagyományaival és gasztronómiájával is megismerkednek! Amitől utunk igazán különlegessé válik, az a szent Koya-hegyen, egy buddhista templomszálláson eltöltött éjszaka, amikor közelebbről megismerkedhetünk az ott élő buddhista szerzetesek mindennapjaival.

1 . Nap – március 31.

Elutazás a késő délutáni órákban Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében az Qatar légitársaság járatán, átszállással Dohában.

2 . Nap – április 1.

A kora esti órákban érkezünk a tokiói Narita repülőtérre, ahonnan buszos transzferrel jutunk el az aznapi szállásunkra, szobák elfoglalása. Szállás Tokióban.

3 . Nap – április 2.

Reggeli után elindulunk felfedezni a világ egyik legnagyobb metropoliszát, Tokiót. Az elsőre bonyolultnak tűnő tömegközlekedést fogjuk ezen a napon igénybe venni, hogy eljuthassunk a város különböző híres negyedeibe. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról jól ismert kereszteződés Shibuyában, majd innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. Teszünk egy sétát a város legnagyobb parkjában, az Ueno Parkban, majd délután Asakusában barangolunk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. Szállás Tokióban.

4 . Nap – április 3.

Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd a híres japán szuperexpresszre (shinkansen-re) szállva elindulunk Kiotó, az ősi császárváros felé. Dél körüli érkezés után tartunk egy ebédszünetet, majd felrissülve városnézésre indulunk – ezúttal is tömegközlekedéssel. Elsőként a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizudera) látogatjuk meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre és az oda vezető kis bevásárló utcákra, majd innen a Sanjusangendo templomba látogatunk, mely ezer darab Kannon Buddha szobornak ad otthont, végül teszünk egy sétát a gésák otthonában, a Gion negyedben. Ha ebben a kora esti időszakban szerencsések vagyunk, láthatunk éppen a munkába siető maikók, vagy gésák közül egyet-egyet. Szállás Kiotóban.

5 . Nap – április 4.

Folytatjuk a látnivalókban rendkívül gazdag Kiotó felfedezését. Célpontunk ezen a napon Arashiyama városrész, ahol a Tenryu-ji templom és a csodálatos Sagano bambuszerdő található. Délután szabad program, majd este egy hagyományos kiotói vacsorán vehetünk részt, ami alatt egy maikó, azaz gésatanonc bemutatójában gyönyörködhetünk. Szállás Kiotóban.

6 . Nap – április 5.

Elsőként a Fushimi Inari Taisha főszentélyhez látogatunk, mely a hegyoldalon kígyózó számtalan vörös shintó-kapuról, azaz torii-ról híres, majd az egykori sógun rezidenciájaként használt Nijo kastélyt ejtjük útba, hogy lépteinkkel megszólaltassuk a „fülemüle padlót”. Délután az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot (Kinkakuji-t) keressük fel, majd az elragadó sziklakertjéről híres Ryoanji szentélybe látogatunk. A nap végén buszos transzfer Oszakába, ahol elfoglaljuk szobáinkat a következő szállodánkban. Szállás Oszakában.

7 . Nap – április 6.

Mozgalmas napunk során alkalmunk nyílik felfedezni Oszaka különlegességeit, például végigkóstolhatjuk az „ország konyháját” Dotonbori városrész utcáin, illetve gyönyörködhetünk a méltóságteljes Oszaka kastélyban és parkjában. Délután a közeli Nara városába látogatunk, mely Japán első igazi fővárosa volt. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található Nara jelképe, a hatalmas Buddha-szobor, megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatosan szép Nara Parkban, ahol 1200 őz él szabadon. Szállás Oszakában.

8 . Nap – április 7.

A 8. napon utazásunk igazi különlegességéhez érkezünk: Oszakából busszal jutunk fel a várostól délre elterülő Koya-hegyre, mely a japán Shingon buddhizmus otthonának tekinthető, és az itt található hatalmas templom- és kolostor-együttes közel 1200 éves múltra tekint vissza. Lehetőségünk nyílik megtapasztalni az itt élő szerzetesek mindennapjait, mivel magunk is egy hagyományos templomszálláson töltjük a nap hátralévő részét és az éjszakát. Szállás a Koya-hegyen.

9 . Nap – április 8.

A kora reggeli ébresztő után, aki kedvet érez, részt vehet a szerzetesek számára kötelező reggeli meditáción és napindító szertartásokon, majd némi szabadidőt követően délután busszal utazunk vissza Oszakába a szállodába. Egy rövid délutáni szabadidő után elindulunk egy kis esti belvárosi sétára, mely során felkeressük az Umeda Sky Building felhőkarcoló kilátóját, hogy élvezhessük a város elénk táruló panorámáját. Szállás Oszakában.

10 . Nap – április 9.

Az oszakai állomásról szuperexpressz vonattal (shinkansennel) utazunk Hiroshimába. Gyalogos városnézés keretében megtekintjük a Béke Emlékparkot és Emlékmúzeumot, valamint a támadás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet az ország három legszebb helyének egyikeként tartanak számon a híres Itsukushima szentélyhez tartozó „úszó” torii látványának köszönhetően. Szállás Hiroshimában.

11 . Nap – április 10.

Hiroshimából szuperexpressz vonattal utazunk a helyiek által is közkedvelt kirándulócélponthoz, Hakone városába. Délután érkezünk meg hagyományos japán szállásunkra, (ryokan) ahol közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához, szállásunk saját gyógyfürdőjében (onsen) pihenhetjük ki az utazás fáradalmait. A fürdőzés után elköltjük a tradícionális, japán vacsoránkat, majd gyékényszőnyeggel, azaz tatamival borított szobában töltjük az éjszakát. Szállás Hakonéban.

12 . Nap – április 11.

A japán reggeli elfogyasztása után felfedezzük a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot. Kirándulásunkat hajóúttal kezdjük a hegy lábánál elterülő Ashi tavon, majd az innen északra fekvő Chureito Pagodához látogatunk, ahonnan tiszta időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent Fuji-hegyről. Buszunkkal utazunk tovább az ország fővárosába. Szállás Tokióban.

13 . Nap – április 12.

Egy napos buszos kirándulás következik Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot, illetve a Hasedera templomot, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. Délután ellátogatunk Kamakura tengerpartjára és Enoshima szigetére. A programok végeztével transzferrel jutunk vissza a szállodánkba. Szállás Tokióban.

14 . Nap – április 13.

Ma a Tokiótól északra fekvő Nikkó városába látogatunk, mely évszázadokon keresztül a buddhista és shinto hegyi zarándoklatok egyik fő célpontja volt. Megtekintjük a híres Toshogu szentélyt, mely az első Tokugawa sógun mauzóleuma is egyben, illetve a Tamozawa császári villát, ami nemrég még a császári család nyári rezidenciájául szolgált. Délután még gyönyörködünk a környék természeti szépségeiben, mint a Kegon vízesés, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. Szállás Tokióban.

15 . Nap – április 14.

Délelőtt némi szabad program, majd fél napos városnézésre indulunk Tokióban busszal. Felkeressük a fenséges Császári Palota előtti teret, majd ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetett Meiji-szentélyhez. Innen a szomszédos Harajuku negyed fiatalos Takeshita utcáján teszünk egy sétát, majd a program végén transzfer a repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul a járatunk. Hazaérkezés Budapestre április 15-én a déli órákban.

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

Időpont: 2020. március 31 – április 15.
Időtartam: 
16 nap / 13 éj
Részvételi díj: 1.250.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Tokió-Budapest útvonalon
 • 11 éjszaka szállást 3-, illetve 4 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • 1 éjszaka templomszállást, és 1 éjszakát hagyományos japán stílusú „ryokan” szállodában
 • Reggelit minden nap, egy-egy vacsorát Kiotóban, a Koya-hegyen és Hakonéban
 • Program szerinti transzfereket (busz)
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a program időtartama alatt
 • Városnézést Kiotóban, Oszakában, a Koya-hegyen, Narában, Hiroshimában, Miyajimán, Hakonéban, a Fuji-hegynél, Tokióban, Kamakurában és Nikkóban
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • Retúr repülőtéri transzfert
 • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékeket (kb. 160.000 Ft/fő)
 • Sztornó biztosítást ( részvételi díj 2,5%-a, 0% önrésszel, baleset-betegség és poggyászbiztosítással egyidejűleg kötve), egyéb esetben a részvételi díj 5% (20% önrésszel)
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (160.000 Ft /fő, társítás kérhető!)
 • Tokió (2 éj): New Otani Inn Tokyo
 • Kiotó (2 éj): Aranvert Hotel Kyoto
 • Oszaka (2 éj): Hotel Vischio Osaka Granvia
 • Koya-hegy (1 éj): Tentokuin (templomszállás, elhelyezés privát szobákban, közös fürdőszoba)
 • Oszaka (1 éj): Hotel Vischio Osaka Granvia
 • Hiroshima (1 éj): Hotel New Hiroden
 • Hakone (1 éj): Hotel Resorpia Hakone
 • Tokió (3 éj): New Otani Inn Tokyo

 A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2020. február 28.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • Amennyiben valamilyen ételallergiával él vagy valamilyen speciális diétát követ, kérjük tájékozódjon utazása előtt a helyi étkezési szokásokról és a fellelhető termékekről.

A programváltozás jogát fenntartjuk!