Japánban az egyik legnépszerűbb időszak a tavasz beköszönte és a természet feléledése. Ilyenkor a cseresznyefák virágba borulnak és rózsaszín, fehér színek kavalkádjában pompáznak a városok. Az apró szirmok a folyamatos megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják. Tokió, Kiotó, Nara, Hiroshima, és a Fuji-hegy főbb látnivalóiból összeállított körutazásunkat ez a látvány teszi még különlegesebbé, miközben utasaink az ország egyedülálló kultúrájával, természeti szépségeivel, hagyományaival és gasztronómiájával is megismerkednek!

4 csillagos szállásokkal, magyar nyelvű idegenvezetéssel és sok-sok érdekességgel várja Önöket ez a különleges út, mely egész évben csak egyszer kerül megrendezésre. És hogy mitől „Extra” mindezeken felül? Nem titok: azért különleges ez az útvonal, mert a szent Koya – hegyen, egy Buddhista templomszálláson is eltöltünk egy éjszakát, amikor bepillantást kaphatunk a vendéglátóink igazán különleges és misztikus világba: a japán shingon buddhista szerzetesek egy napjába.

Útvonal: Oszaka – Kiotó – Oszaka – Nara – Koya-hegy – Hiroshima – Hakone – Fuji-hegy – Kamakura –  Tokió

1 . Nap – március 15.

Elutazás a délutáni órákban Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében az Emirates légitársaság járatán, átszállással Dubaiban.

2 . Nap – március 16.

A délutáni órákban érkezünk az oszakai nemzetközi repülőtérre, ahonnan transzfer a kiotói szállodába busszal, a szobák elfoglalása.  Szállás Kiotóban.

3 . Nap – március 17.

Reggeli után busszal indulunk felfedezni a várost. A város felfedezését az Ezüst Pavilon (Ginkakuji) díszes kertjében kezdjük, majd a Filozófusok ösvénye mentén jutunk el a Nanzenji templomhoz, amely tavasszal kihagyhatatlan. A program végén transzfer a szállodába. Délután szabadidő. Szállás Kiotóban.

4 . Nap – március 18.

Reggeli a szállodában, majd bő fél napos városnézésre indulunk busszal a szentélyek és gésák városában, Kiotóban. Elsőként a Fushimi Inari Taisha főszentélyhez látogatunk, mely a hegyoldalon kígyózó számtalan vörös shintó-kapuról, azaz torii-ról híres. Innen a Sanjusangendo templomba látogatunk, mely ezer darab kannon szobornak ad otthont, majd teszünk egy sétát a gésák otthonában, a Gion negyedben. Délután némi szabadidő áll rendelkezésre, majd szállás Kiotóban.

5 . Nap – március 19.

Délelőtt ismét városnézés Kiotóban, de ezúttal tömegközlekedéssel. Célpontunk az Arashiyama városrész, ahol a Tenryu-ji templom és a csodálatos Sagano bambuszerdő található. Délután szabadprogram, majd este egy hagyományos vacsorán vehetünk részt egy maiko, azaz gésatanonc bemutatójával egybekötve. Szállás Kiotóban.

6 . Nap – március 20.

Busszal folytatjuk a látnivalókban rendkívül gazdag Kiotó felfedezését. Elsőként a „Tiszta víz” templomá(Kiyomizu-dera) látogatjuk meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre, majd az egykori sógun rezidenciájaként használt Nijo kastélyt tekintjük meg. Délután az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel, majd az elragadó sziklakertjéről híres Ryoan-ji szentélybe látogatunk. A nap végén elfoglaljuk szobáinkat a következő szállodánkban. Szállás Oszakában.

7 . Nap – március 21.

Mozgalmas napunk során alkalmunk nyílik felfedezni Oszaka különlegességeit, például megkóstolhatjuk az „ország konyháját” a Dotonbori városrész utcáin, illetve gyönyörködhetünk a méltóságteljes Oszaka kastélyban és parkjában. Délután a közeli Nara városába látogatunk, mely Japán első igazi fővárosa volt. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található Nara jelképe, a hatalmas Buddha-szobor, megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatosan szép Nara Parkban, ahol 1.200 őz él szabadon. Szállás Oszakában.

8 . Nap – március 22.

A 8. napra elérkeztünk utazásunk igazi különlegességéhez. Oszakából busszal jutunk fel a várostól délre elterülő Koya-hegyre, mely a japán shingon buddhizmus otthonának tekinthető, és az itt található hatalmas templom- és kolostor-együttes közel 1100 éves múltra tekint vissza. Lehetőségünk nyílik megtapasztalni az itt élő szerzetesek mindennapjait, mivel magunk is egy hagyományos templomszálláson töltjük a nap hátralévő részét és az éjszakát. Szállás a Koya-hegyen.

9 . Nap – március 23.

A kora reggeli ébresztő után, aki kedvet érez, részt vehet a szerzetesek számára kötelező reggeli meditáción és napindító szertartásokon, majd némi szabadidőt követően délután busszal utazunk vissza Oszakába, a szállodába. Egy rövid délutáni szabadidő után elindulunk egy kis esti belvárosi sétára, mely során felkeressük az Umeda Sky Building felhőkarcoló kilátóját, hogy élvezhessük a város elénk táruló panorámáját. Szállás Oszakában.

10 . Nap – március 24.

Az oszakai állomásról szuperexpressz vonattal (shinkansen-nel) utazunk Hiroshimába. Gyalogos városnézés keretében megtekintjük a Béke Emlékparkot és Emlékmúzeumot, valamint a támadás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet az ország három legszebb helyének egyikeként tartanak számon a híres Itsukushima szentélyhez tartozó „úszó” torii látványának köszönhetően. Szállás Hiroshimában.

11 . Nap – március 25.

Hiroshimából szuperexpressz vonattal utazunk a helyiek által is közkedvelt kirándulócélponthoz, Hakone városába. Délután érkezünk meg hagyományos japán szállásunkra (ryokan) ahol közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához, szállásunk saját gyógyfürdőjében pihenhetjük ki az utazás fáradalmait. A fürdőzés után elköltjük a tradicionális, japán vacsoránkat, majd gyékényszőnyeggel, azaz tatamival borított szobában töltjük az éjszakát. Szállás Hakonéban.

12 . Nap – március 26.

A japán reggeli elfogyasztása után felfedezzük a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot. Kirándulásunkat hajóúttal kezdjük a hegy lábánál elterülő Ashi tavon, majd az innen északra fekvő Chureito Pagodához látogatunk, ahonnan tiszta időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent Fuji-hegyről. Buszunkkal utazunk tovább az ország fővárosába. Szállás Tokióban.

13 . Nap – március 27.

A nap során megismerkedünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak az elsőre bonyolultnak tűnő tömegközlekedésével. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról jól ismert kereszteződés Shibuyában, majd innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. Teszünk egy sétát a város legnagyobb parkjában, az Ueno Parkban, majd délután Asakusában barangolunk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. Szállás Tokióban.

14 . Nap – március 28.

A mai nap első felében ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetett Meiji-szentélyhez. Innen a szomszédos Harajuku negyed fiatalos Takeshita utcáján teszünk egy sétát, majd egy fél napos buszos kirándulás következik Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot, illetve a Hasedera templomot, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. Ellátogatunk Kamakura tengerpartjára. A programok végeztével transzferrel jutunk vissza a szállodánkba, ahonnan indulunk a tokiói nemzetközi repülőtérre.

15 . Nap – március 29.

Éjfél után indul járatunk Budapestre, átszállás Dubaiban. Hazaérkezés a délutáni órákban.

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

Tervezett időpont: 2023. március 15 – 29.
Időtartam: 
15 nap / 13 éj
Részvételi díj: 1.630.000 Ft /fő-től

Előfoglalási kedvezmény: 2022. november 30-ig: 1.580.000 Ft / fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon Emirates járattal
 • Repülőtéri illetékeket
 • 12 éjszaka szállást 4 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • 1 éjszaka templomszállást hagyományos japán stílusú szállodában
 • Reggelit minden nap, 3 vacsorát (program szerint) Kiotóban, a Koya-hegyen és Hakonéban
 • Transzfereket
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a program teljes időtartama alatt
 • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Sztornó biztosítást
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (240.000 Ft /fő, társítás kérhető!)

 

 • Kiotó (4 éj): Hearton Hotel Kyoto4*
 • Oszaka (2 éj): Hotel Elsereine Osaka 4*
 • Koya-hegy (1 éj): Koyasan Fukuchiin vagy hasonló(templomszállás, elhelyezés két fős szobákban, közös fürdőszobával)
 • Oszaka (1 éj): Hotel Elsereine Osaka 4*
 • Hiroshima (1 éj): Royal park Hiroshima Riverside 4*
 • Hakone (1 éj): Sengokubara Susukinohara Ichinoyu 4*
 • Tokió (3 éj): Daiichi Hotel Ryogoku 4*

 A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2023. február 14.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • Amennyiben valamilyen ételallergiával él vagy valamilyen speciális diétát követ, kérjük tájékozódjon utazása előtt a helyi étkezési szokásokról és a fellelhető termékekről. A közös étkezések során külön menüsort garantálni nem tudunk.
 • A légitársaság és a szolgáltatók által meghatározott biztonsági előírásokról az utazást megelőzően tájékoztatjuk utasainkat.

A programváltozás jogát fenntartjuk!