A nagy érdeklődésre való tekintettel örömmel értesítjük Önöket, hogy 2023-ban útjára indítjuk második EXTRA körutazásunkat.

Japánban az egyik legnépszerűbb időszak a tavasz beköszönte és a természet feléledése. Ilyenkor a cseresznyefák virágba borulnak és rózsaszín, fehér színek kavalkádjában pompáznak a városok. Az apró szirmok a folyamatos megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják. Tokió, Kiotó, Nara, Hiroshima, és a Fuji-hegy főbb látnivalóiból összeállított körutazásunkat ez a látvány teszi még különlegesebbé, miközben utasaink az ország egyedülálló kultúrájával, természeti szépségeivel, hagyományaival és gasztronómiájával is megismerkednek!

4 csillagos szállásokkal, magyar nyelvű idegenvezetéssel és sok-sok érdekességgel várja Önöket ez a különleges út, mely egész évben csak egyszer kerül megrendezésre. És hogy mitől „Extra” mindezeken felül? Nem titok: azért különleges ez az útvonal, mert a szent Koya – hegyen, egy Buddhista templomszálláson is eltöltünk egy éjszakát, amikor bepillantást kaphatunk a vendéglátóink igazán különleges és misztikus világba: a japán shingon buddhista szerzetesek egy napjába.

 

Útvonal: Oszaka – Kiotó – Oszaka – Nara – Koya-hegy – Hiroshima – Hakone – Fuji-hegy – Kamakura –  Tokió

1 . Nap – március 22.

Elutazás a kora délutáni órákban Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében az Emirates légitársaság menetrend szerinti járatán, átszállással Dubaiban.

2 . Nap – március 23.

A délutáni órákban érkezünk az oszakai nemzetközi repülőtérre, ahonnan transzfer a kiotói szállodába busszal, a szobák elfoglalása.  Szállás Kiotóban.

3 . Nap – március 24.

Reggeli után busszal indulunk felfedezni a várost. A város felfedezését az Ezüst Pavilon (Ginkakuji) díszes kertjében kezdjük, majd a Filozófusok ösvénye mentén jutunk el a Nanzenji templomhoz, amely tavasszal kihagyhatatlan. A program végén transzfer a szállodába. Délután szabadidő. Szállás Kiotóban.

4 . Nap – március 25.

Reggeli a szállodában, majd bő fél napos városnézésre indulunk busszal a szentélyek és gésák városában, Kiotóban. Elsőként a Fushimi Inari Taisha főszentélyhez látogatunk, mely a hegyoldalon kígyózó számtalan vörös shintó-kapuról, azaz torii-ról híres. Innen a Sanjusangendo templomba látogatunk, mely ezer darab kannon szobornak ad otthont, majd teszünk egy sétát a gésák otthonában, a Gion negyedben. Délután némi szabadidő áll rendelkezésre, majd szállás Kiotóban.

5 . Nap – március 26.

Délelőtt ismét városnézés Kiotóban, de ezúttal tömegközlekedéssel. Célpontunk az Arashiyama városrész, ahol a Tenryu-ji templom és a csodálatos Sagano bambuszerdő található. Délután szabadprogram, majd este egy hagyományos vacsorán vehetünk részt egy maiko, azaz gésatanonc bemutatójával egybekötve. Szállás Kiotóban.

6 . Nap – március 27.

Busszal folytatjuk a látnivalókban rendkívül gazdag Kiotó felfedezését. Elsőként a „Tiszta víz” templomá(Kiyomizu-dera) látogatjuk meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre, majd az egykori sógun rezidenciájaként használt Nijo kastélyt tekintjük meg. Délután az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot (Kinkakuji Temple) keressük fel, majd az elragadó sziklakertjéről híres Ryoan-ji szentélybe látogatunk. A nap végén elfoglaljuk szobáinkat a következő szállodánkban. Szállás Oszakában.

7 . Nap – március 28.

Mozgalmas napunk során alkalmunk nyílik felfedezni Oszaka különlegességeit, például megkóstolhatjuk az „ország konyháját” a Dotonbori városrész utcáin, illetve gyönyörködhetünk a méltóságteljes Oszaka kastélyban és parkjában. Délután a közeli Nara városába látogatunk, mely Japán első igazi fővárosa volt. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található Nara jelképe, a hatalmas Buddha-szobor, megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatosan szép Nara Parkban, ahol 1.200 őz él szabadon. Szállás Oszakában.

8 . Nap – március 29.

A 8. napra elérkeztünk utazásunk igazi különlegességéhez. Oszakából busszal jutunk fel a várostól délre elterülő Koya-hegyre, mely a japán shingon buddhizmus otthonának tekinthető, és az itt található hatalmas templom- és kolostor-együttes közel 1100 éves múltra tekint vissza. Lehetőségünk nyílik megtapasztalni az itt élő szerzetesek mindennapjait, mivel magunk is egy hagyományos templomszálláson töltjük a nap hátralévő részét és az éjszakát. Szállás a Koya-hegyen.

9 . Nap – március 30.

A kora reggeli ébresztő után, aki kedvet érez, részt vehet a szerzetesek számára kötelező reggeli meditáción és napindító szertartásokon, majd némi szabadidőt követően délután busszal utazunk vissza Oszakába, a szállodába. Egy rövid délutáni szabadidő után elindulunk egy kis esti belvárosi sétára, mely során felkeressük az Umeda Sky Building felhőkarcoló kilátóját, hogy élvezhessük a város elénk táruló panorámáját. Szállás Oszakában.

10 . Nap – március 31.

Az oszakai állomásról szuperexpressz vonattal (shinkansen-nel) utazunk Hiroshimába. Gyalogos városnézés keretében megtekintjük a Béke Emlékparkot és Emlékmúzeumot, valamint a támadás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet az ország három legszebb helyének egyikeként tartanak számon, a híres Itsukushima szentélyhez tartozó „úszó” torii látványának köszönhetően. Szállás Hiroshimában.

11 . Nap – április 1.

Hiroshimából szuperexpressz vonattal utazunk a helyiek által is közkedvelt kirándulócélponthoz, Hakonén keresztül megérkezünk Kawaguchi városába. Délután érkezünk meg hagyományos japán szállásunkra (ryokan) ahol közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához, szállásunk saját gyógyfürdőjében pihenhetjük ki az utazás fáradalmait. A fürdőzés után elköltjük a tradícionális, japán vacsoránkat, majd gyékényszőnyeggel, azaz tatamival borított szobában töltjük az éjszakát. Szállás Kawaguchiban.

12 . Nap – április 2.

A japán reggeli elfogyasztása után felfedezzük a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot. Kirándulásunkat a Chureito Pagoda meglátogatásával kezdjük, ahonnan tiszta időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent  Fuji-hegyről. Ezután tovább utazunk Hakone városába, ahonnan a Komagatake felvonóval csodálhatjuk meg a kilátást. Majd a hegy lábánál elterülő Ashi tónál egy hajóúttal fejezzük be a napot. Buszunkkal utazunk tovább az ország fővárosába. Szállás Tokióban.

13 . Nap – április 3.

A nap során megismerkedünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak az elsőre bonyolultnak tűnő tömegközlekedésével. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról jól ismert kereszteződés Shibuyában, majd innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. Teszünk egy sétát a város legnagyobb parkjában, az Ueno Parkban, majd délután Asakusában barangolunk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. Szállás Tokióban.

14 . Nap – április 4.

A mai nap első felében ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetett Meiji-szentélyhez. Innen a szomszédos Harajuku negyed fiatalos Takeshita utcáján teszünk egy sétát, majd egy fél napos buszos kirándulás következik Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot, illetve a Hasedera templomot, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. Ellátogatunk Kamakura tengerpartjára. A programok végeztével transzferrel jutunk vissza a szállodánkba, ahonnan indulunk a tokiói nemzetközi repülőtérre.

15 . Nap – április 5.

Éjfél után indul járatunk Budapestre, átszállással Dubaiban. Hazaérkezés a délutáni órákban.

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

Tervezett időpont: 2023. március 22 – április 5.
Időtartam: 
15 nap / 13 éj
Részvételi díj
: 1.690.000 Ft /fő-től

Előfoglalási kedvezmény: 2022. december 15-ig: 1.640.000 Ft / fő-től

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon Emirates járattal
 • Repülőtéri illetékeket
 • 13 éjszaka szállást 4 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • 1 éjszaka templomszállást hagyományos japán stílusú szállodában
 • Reggelit minden nap, 3 vacsorát (program szerint) Kiotóban, a Koya-hegyen és Fukikawaguchikoban.
 • Transzferek
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a program teljes időtartama alatt
 • A belépőket a programok során

 

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Sztornó biztosítást
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (250.000 Ft /fő, társítás kérhető!)
 • Kiotó (4 éj): Urban Hotel Kyoto 4*
 • Oszaka (2 éj): Hotel Elsereine Osaka 4*
 • Koya-hegy (1 éj): Koyasan Fukuchiin vagy hasonló(templomszállás, elhelyezés két fős szobákban, közös fürdőszobával)
 • Oszaka (1 éj): Hotel Elsereine Osaka 4*
 • Hiroshima (1 éj): The Royal park Hiroshima Riverside 4*
 • Fujikawaguchiko (1 éj): Hotel Mifujien 4*
 • Tokió (3 éj): Daiichi Hotel Ryogoku 4*

 A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2023. február 21.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • Amennyiben valamilyen ételallergiával él vagy valamilyen speciális diétát követ, kérjük tájékozódjon utazása előtt a helyi étkezési szokásokról és a fellelhető termékekről. A közös étkezések során külön menüsort garantálni nem tudunk.
 • A légitársaság és a szolgáltatók által meghatározott biztonsági előírásokról az utazást megelőzően tájékoztatjuk utasainkat.

A programváltozás jogát fenntartjuk!