2021-ben új köntösbe bújik az egyik legnépszerűbb „Sakura: Japán körutazás cseresznyevirágzáskor csoportunk”. Ezúttal 4 csillagos szállásokon töltjük az éjszakákat és az egyik városnéző nap helyett egy kicsit messzebbre, egy egész napos buszos kirándulásra invitáljuk a cseresznyefavirágok szerelmeseit. Ez pedig a Kiotótól nem messze fekvő, Biwa tó környéke, melyen áthalad egy híres buddhista zarándokút és több ezer cseresznyefa csalogatja tavasszal a látogatókat. Japánban a legszebb időszak a tavasz beköszönte és a természet feléledése. Ilyenkor a cseresznyefák virágba borulnak és rózsaszín, fehér színek kavalkádjában pompázik a vidék. Az apró szirmok a folyamatos megújulás, az újjászületés körforgását szimbolizálják.

Útvonal: Oszaka – Kiotó – Biwa-tó – Nara – Hiroshima – Hakone – Fuji-hegy – Kamakura – Tokió

1 . Nap – március 18.

Elutazás a kora délutáni órákban Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében az Emirates légitársaság menetrend szerinti járatán, átszállással Dubaiban.

2 . Nap – március 19.

A késő délutáni órákban érkezünk az oszakai nemzetközi repülőtérre, ahonnan privát buszos transzferrel folytatjuk utazásunkat Kiotóba. Érkezés a kora esti órákban, szobák elfoglalása, pihenés. Szállás Kiotóban.

3 . Nap – március 20.

A szállodában elfogyasztjuk a reggelit, majd egész napos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában, Kiotóban. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen-buddhista iskola által alapított Ryoan-ji szentélybe látogatunk el. A városnézést a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélynál folytatjuk, mely az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciája volt. Ebéd egyénileg, majd felfedezzük Kiotó másik fő nevezetességét, az UNESCO Világörökség részét képező „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizu-dera), melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Este közösen egy japán stílusú vacsora programon veszünk részt, mely során egy kiotói maiko (gésanövendék) előadásában gyönyörködhetünk. Szállás Kiotóban.

4 . Nap – március 21.

Reggeli után a városi nyüzsgést elhagyva egésznapos kirándulásra indulunk a Kiotótól nem messze elterülő Biwa-tóhoz. Első megállónk Otsu városa, Ishiyama-dera temploma. Ez a templom az egyik nevezetes megállója a Biwa-tó környékén futó Saigoku Kannon zarándokútnak, mely összességében 33 buddhista templomot ölel fel. A legenda szerint ez a templom ihlette Murasaki Shikubu úrhölgyet 1.000 körül, hogy megírja a világirodalom első (valódi) regényét, a Genji monogatarit. Utunkat Hikone városában folytatjuk, ahol az 1600-as években épült,  Japán Nemzeti Kincsként számontartott Hikone várkastélyt tekintjük meg. A kőből és fából épült várkastély érdekessége, hogy egyike a mindössze 12 „eredeti” várkastélynak Japánban, környékét pedig közel 1.000 cseresznyefa övezi. A tó közelsége és a kialakult mikroklíma miatt ezek a cseresznyefák néhány nappal vagy akár egy egész héttel is később virágozhatnak, mint kiotói társaik. Délután hazafelé megállunk egy Edo korabeli kereskedő városban, Omihachiman városában egy frissítő sétára. Szállás Kiotóban.

5 . Nap – március 22.

Mozgalmas napunk során Narába és egy közeli teafarmra látogatunk. Nara, mely Japán első igazi fővárosa volt, nyolc világörökségi műemléke is jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található a hatalmas Buddha-szobor, mely Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatosan szép Nara Parkban, ahol 1.200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveztek, így ma is szabadon kóborolhatnak a park területén. Hazafelé megállunk az Obubu Teafarmon, ahol Japán egyik legjobb minőségű zöldtea fajtája, az ujicha termesztésével foglalkoznak. A farm neve “obubu”, mely kiotói nyelvjárásban teát jelent. A teafarmon gondos szakértelemmel állítanak elő több mint 16 különböző típusú ujicha teát. A látogatás során igazi teaültetvényeken sétálhatunk, és megízlelhetjük a valódi japán zöld teát. Szállás Kiotóban.

6 . Nap – március 23.

Reggeli után félnapos városnézésre indulunk Kiotó déli városrészébe. Itt található a hegyoldalban hosszasan kígyózó, közel 10.000 jellegzetes, narancsos-vöröses színű shinto kapu, melyek felvezetnek a Fushimi Inari Taisha nagyszentélyhez. A szentélyt Inarinak, azaz a rizs shinto istenének szentelték. A torii kapuk útvesztője után a közeli Sanjusangendo-templomát (Harminchárom oszlop csarnoka) keressük fel, ahol 1.001 Kannon bódhiszattva ciprusfa szobor kápráztat el bennünket. Délután szabad program áll rendelkezésre. Szállás Kiotóban.

7 . Nap – március 24.

A Kiotói állomástól szuperexpressz vonattal (shinkansennel) indulunk Hiroshimába, ahová a kora délutáni órákban érkezünk meg. A város nevének hallatán mindenkinek az 1945. augusztus 6-i atombomba támadás jut eszébe. Gyalogos városnézés keretében ennek a tragikus eseménynek az emlékeit járjuk végig. Megtekintjük a Béke Emlékparkot, a robbanás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot, valamint a tragédiáról készült felvételek és tárgyi emlékek gyűjteményét a Béke Emlékmúzeumban. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet más néven Szentély-szigetként is emlegetnek, és az ország három legszebb helyének egyikeként tartják számon. Itt található Japán legtöbbet fényképezett látványossága, a híres Itsukushima szentély „úszó” torii-ja is. Szállás Hiroshimában.

8 . Nap – március 25.

Hiroshimából szuperexpressz vonattal utazunk a helyiek által is közkedvelt kirándulócélponthoz, Hakone-ba. Délután érkezünk meg hagyományos japán szállásunkra, egy „ryokan”-ba. Itt közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához, szállásunk saját gyógyfürdőjében pihenhetjük ki az utazás fáradalmait. A hagyományos szálláshoz hozzá tartozik egy tradicionális vacsora, majd tatamival borított szobában töltjük az éjszakát. Szállás Hakonéban.

9 . Nap – március 26.

A japán reggeli elfogyasztása után felfedezzük a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot, ahol a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Japán legmagasabb hegyét a Fuji-sant (3.776 méter) szégyenlős hölgyként is emlegetik, hiszen csak tiszta időben mutatja meg szépségét. Félnapos kirándulásunkat hajóúttal kezdjük a hegy lábánál elterülő Ashi tavon, majd az Fujitól északra fekvő Chureito Pagodához is eljutunk, ahonnan tisztább időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent-hegyről sakura idején. Innen utazunk tovább, hogy végül megérkezzünk az ország fővárosába, Tokióba. Szállás Tokióban.

10 . Nap – március 27.

Reggeli a szállodában, majd elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában: egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését.

Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől, majd innen a Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Délután utunkat az Ueno parkban folytatjuk, mely a hanaminak (cseresznyefavirágzás-nézés) legnépszerűbb helyszíne. A városnézést az Asakusa negyedben zárjuk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt és itt találjuk a Sensoji templomot, amely Tokió legfontosabb buddhista temploma. A program végén kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca szuvenírboltjainak végtelen kínálatából.
Szállás Tokióban.

11 . Nap – március 28.

Reggeli után egész napos kirándulás Kamakurába: Busszal látogatunk el az egykori fővárosba, Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot: a Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Következő állomásunk a Hasedera templom, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. Kamakurai látogatásunk végén marad egy kis szabadidőnk a sétálóutcában nézelődni. Hazafelé, Tokióba visszatérve még ellátogatunk a Hamarikyu kertbe, mely a főváros egyik legszebb japánkertje. Szállás Tokióban.

12 . Nap – március 29.

Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, és délelőtt szabad program.

Kora délután félnapos városnézésre indulunk busszal a japán fővárosban. Felkeressük a fenséges Császári Palota előtti teret, majd ellátogatunk az egykori császár és császárné emlékére építtetet Meiji-szentélyhez. Innen a szomszédos Harajuku negyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol elsősorban kissé extrémnek mondható divatboltokat, és különféle őrült kiegészítőket kínáló üzleteket találunk. A program végén transzfer a repülőtérre, ahonnan az esti órákban indul a járatunk. Hazaérkezés Budapestre március 30-án, a déli órákban.

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

Időpont: 2021. március 18 – március 30.
Részvételi díj
: 1.195.000 Ft /fő-től
Előfoglalási kedvezménnyel
2020. szeptember 30-ig: 1.150.000 Ft /fő-től

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Oszaka-Tokió-Budapest útvonalon
 • 10 éjszaka szállást 4 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • Reggelit minden nap, egy vacsorát Hakonéban és egy maiko programmal kísért vacsorát Kiotóban
 • Transzfereket
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a program időtartama alatt
 • Városnézést Kiotóban, a Biwa-tónál, Narában, Hiroshimában, Miyajimán, Hakonéban, a Fuji hegynél, Kamakurában és Tokióban
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • Retúr repülőtéri transzfert
 • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Repülőtéri illetékeket (kb. 160.000 Ft/fő)
 • Sztornó biztosítást
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (300.000 Ft /fő, társítás kérhető!)
 • Kiotó (5 éj): Hotel Vichio Kyoto
 • Hiroshima (1 éj): Hotel Granvia Hiroshima
 • Hakone (1 éj): Yoshiike Ryokan
 • Tokió (2 éj): Hotel Metropolitan

 A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 20 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2021. február 18.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • Amennyiben valamilyen ételallergiával él vagy valamilyen speciális diétát követ, kérjük tájékozódjon utazása előtt a helyi étkezési szokásokról és a fellelhető termékekről. A közös étkezések során külön menüsort garantálni nem tudunk.
 • A légitársaság és a szolgáltatók által meghatározott biztonsági előírásokról az utazást megelőzően tájékoztatjuk utasainkat.

A programváltozás jogát fenntartjuk!