A nagy érdeklődésre való tekintettel örömmel értesítjük Önöket, hogy 2023-ban útjára indítjuk a cseresznyevirágzás TOP körutazásunkat.

 

Merüljön el még jobban a cseresznyevirágzás csodáiban a Japán Alpokban. Látogasson el Japánba az egyik legnépszerűbb időszakban, a tavasz beköszöntekor, amikor virágba borulnak a cseresznyefák és rózsaszín, fehér színek kavalkádjában pompázik a természet. Az apró szirmok a folyamatos megújulás, a természet újjászületésének körforgását szimbolizálják. Tokió, Kiotó, Nara, Nagano és a Fuji-hegy főbb látnivalóiból összeállított körutazásunkat ez a látvány teszi még különlegesebbé, miközben utasaink az ország egyedülálló kultúrájával, természeti szépségeivel, hagyományaival és gasztronómiájával is megismerkedhetnek. Ami pedig ezt a körutazást még különlegesebbé teszi, az az, hogy ezúttal ellátogatunk a Japán Alpokba is, ahol mégjobban elmélyülhet a szakura szépségeben, miközben találkozhat a híres hómajmokkal, és egy különleges kirándulást tehet egy, a hegyek között megbúvó kisvárosba, mely számos, akár 250 éves, hagyományos házzal is büszkélkedhet.

Útvonal:

Tokió – Kamakura – Hakone – Lake Kawaguchi – Matsumoto – Nagano – Shirakawa-go – Kanazawa –  Kiotó – Tokió

1 . Nap – április 4.

Elutazás Budapestről a délutáni órákban, Magyar nyelvű idegenvezető kíséretében, a Qatar Légitársaság járatain, átszállással Dohában.

2 . Nap – április 5.

Érkezés Tokió nemzetközi repülőterére az esti órákban, majd transzfer a tokiói szállodába busszal, a szobák elfoglalása.

Szállás Tokióban.

3 . Nap – április 6.

Reggeli a szállodában, majd megkezdjük Tokió felfedezését egy buszos városnézés során. Ellátogatunk Asakusába, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca kínálatából. Ezt követően teszünk egy sétát a város legnagyobb parkjában, az Ueno Parkban, majd tovább haladunk a császári család jelenlegi lakhelyéhez, a Császári Palotához. Ezt követően körbejárjuk Tokió elit bevásárlónegyedét, Ginzát.

Szállás Tokióban.

4 . Nap – április 7.

Reggeli a szállodában. A nap során megismerkedünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak az elsőre bonyolultnak tűnő tömegközlekedésével. Első utunk a Shinjuku városrészbe vezet, mely Tokió üzleti- és politikai központja. Itt a tokiói városháza épületének 45. emeletén lévő kilátóból megcsodáljuk a nyüzsgő város panorámáját. Ezután tovább megyünk a Harajuku városrészbe, ahol sétálunk egyek a híres bevásárló utcákban, ahol számos trendi üzlet, kávézó és étterem vár. Utolsó megállónk pedig a TV-ből és filmvászonról jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidő esetén nem is látszik az aszfalt a számtalan járókelőtől.

Szállás Tokióban.

5 . Nap – április 8.

A szállodában elköltött reggelit követően a mai napon egésznapos buszos városnézésre indulunk Kamarurába, a kellemes hangulatú kisvárosba, ahol számos buddhista templom és szentély található. Itt megcsodálhatjuk a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot, illetve a Hasedera templomot, mely a híres, 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. A program végeztével rövid szabadidő a közeli, turisták között népszerű Enoshima szigeten, majd ezt követően busszal utazunk vissza Tokióba.

Szállás Tokióban.

6 . Nap – április 9.

A reggelit követően ezen a napon tovább utaznuk Tokióból Hakone érintésével a Kawaguchi-tóhoz. Utunk során felfedezzük a Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Parkot. Kirándulásunkat az Ashi tónál egy hajóúttal kezdjük, majd a Komagatake felvonóval fellátogatunk a hegyre, ahonnan jó látási viszonyok esetén megcsodálhatjuk a Fujira nyíló fantasztikus kilátást. Ezt követően meglátogatjuk a Chureito Pagodát, ahonnan tiszta időben gyönyörű fotókat készíthetünk a szent Fuji-hegyről. Ezután megérkezünk a Kawaguchi-tó közelében lévő hagyományos japán szállásunkra (ryokan), ahol közelebb kerülhetünk az ősi japán kultúrához, és szállásunk saját gyógyfürdőjében pihenhetjük ki az utazás fáradalmait. A fürdőzés után elköltjük a tradicionális, japán vacsoránkat, majd gyékényszőnyeggel, azaz tatamival borított szobában töltjük az éjszakát.

Szállás a Kawaguchi-tónál

7 . Nap – április 10.

Reggeli a szállodában, majd a mai nap folyamán elhagyjuk a Kawaguchi-tavat és tovább utazunk a Japán Alpokban megbújó Matsumoto városába. Először egy miso gyárat nézünk meg, majd megállunk egy wasabi farmnál is. Ezután megérkezve Matsumotoba, megtekintjük a matsumotói várkastélyt, amely maga az élő történelem: 400 éves múltjával a szigetország legrégebbi kastélyának számít. Délután szabadidő áll rendelkezésre Matsumotóban.

Szállás Matsumotóban.

8 . Nap – április 11.

Reggeli után busszal tovább utazunk az 1998-as téli olimpiának otthont adó Nagano városának közelében lévő Majomparkba, ahol találkozunk a híres hómajmokkal, akik a téli időszakban előszeretettel fürdőznek a környék hőforrásaiban. Ezután tovább megyünk a Japán alpok közepén megbúvó Obuse városába, amely többek között az egykor itt élő és alkotó fametszeteket és festményeket készítő művészről, Hokusei-ről, valamit gesztenye termesztéséről is híres.

Szállás Mastumotóban.

9 . Nap – április 12.

Reggeli után újabb élmény vár ránk: folytatjuk utunkat autóbusszal Kanazawába, Japán egyik legszebb történelmi városába. Ezen a napon kirándulást teszünk Shirakawago hegyek között megbúvó városába. A híres kis településen a varázslatos táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban is gyönyörködhetünk. A folyóvölgyben megbújó település a UNESCO világörökségi listáján is szerepel hagyományos, akár 250 éves farmházaival. Fellátogatunk az Ogimachi kilátópontra és megnézzük a Wada család múzeummá alakított lakóházát is. A nap végén elfoglaljuk szállásunkat Kanazawában.

Szállás Kanazawában.

10 . Nap – április 13.

A reggelit követően a nap folyamán gyalogosan indulunk Kanazawa felfedezésére. A napot az Omicho piacon kezdjük, ahol az árusok nagy számban kínálnak helyi tengeri herkentyűket, friss halakat, de találhatunk itt minden egyéb terméket is.  majd tovább megyünk a Higashi Chaya kerületbe, amely az Edo-korszakban szórakoztató kerület volt, ma teaházairól és kis üzleteiről híres. Kanazawa egyik legnagyobb büszkesége a Kenroku-en kert, melyet méltán tartanak Japán három legszebb kertjei egyikének. Egykor a Kanazawa kastély külső udvara volt. Végezetül ellátogatunk a kastély közelében lévő Nagamachi kerületbe, mely egy szamuráj körzet volt egykor és ma is igazi történelmi légkör lengi be. Itt meglátogatjuk a Nomura Szamuráj család rezidenciát, mely a korszak életmódját és művészetét mutatja be.

Délután szabadidő.

Szállás Kanazawában

11 . Nap – április 14.

Reggeli után újabb élmény vár ránk: a shinkanszen szuperexpresszel folytatjuk utunkat Kiotóba. Az érkezést követően a városi tömegközlekedést használva kezdünk neki Kiotó felfedezésének. Elsőként a Fushimi Inari Taisha főszentélyhez látogatunk, mely a hegyoldalon kígyózó számtalan vörös shintó-kapuról, azaz torii-ról vált híressé. Innen tovább utazunk a Nishiki Piacra, mely közel 400 éves és az edo korabeli Gion negyeddel szemben a Kamo folyó partján terül el. Itt alkalom nyílik akár a japán street food kipróbálására is. Ezután sétánkat a Gion negyedben folytatjuk. A program végezetével érkezés a szállodába, este szabad program.

Szállás Kiotóban.

 

12 . Nap – április 15.

Reggeli a szállodában. Ezen a napon folytatjuk Kiotó tömegközlekedéssel való felfedezését. Első célpontunk az Arashiyama városrész, ahol a hagyományos formájában megmaradt kertjéről híres, mára már világörökségi védelem alatt álló Tenryu-ji templom és a csodálatos Sagano bambuszerdő található. Délután szabadprogram.

Szállás Kiotóban.

13 . Nap – április 16.

Reggeli után busszal folytatjuk a látnivalókban rendkívül gazdag Kiotó felfedezését. Elsőként az egykori sógun rezidenciájaként használt Nijo kastélyt tekintjük meg, majd az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számontartott Aranytemplomot (Kinkakuji Temple) keressük fel. Ezután az elragadó sziklakertjéről híres Ryoan-ji szentélybe látogatunk, majd végezetül a Tiszta víz templománál (Kiyomizu-dera) fejezzük be a napot.

Szállás Kiotóban.

14 . Nap – április 17.

A szállodában elfogyasztott reggeli után helyi vonattal utazunk Kiotóból Nara városába, mely Japán első igazi fővárosa volt. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található Nara jelképe, a hatalmas Buddha szobor, megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatos Nara Parkban, ahol 1.200 őz él szabadon. Kirándulásunk végén helyi vonattal utazunk vissza Kiotóba, ahol shinkanszenre szállunk és meg sem állunk Tokióig.

Érkezés a szállodába.

Szállás Tokióban.

15 . Nap – április 18.

Reggeli a szállodában.

Szabad program Tokióban.

 

16 . Nap – április 19.

Reggeli a szállodában. Ezen a napon lehetőség nyílik  Tokió egyénileg történő felfedezéséhez, amelyhez természetesen idegenvezetőnk szívesen ad tippeket.

Este transzfer Tokió Narita Nemzetközi repülőterére és indulás a késő esti órákban Dohán keresztül Budapestre.

Érkezés Budapestre április 20-án a déli órákban.

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

 

Tervezett időpont: 2023. április 4-20.
Részvételi díj
:  Ft /fő-től

 

 

A részvételi díj tartalmazza:

 • Repülőjegyet Budapest-Tokió-Budapest útvonalon a Qatar légitársaság járataival
 • Repülőtéri illetékeket
 • 13 éjszaka szállást 4 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
 • 1 éjszaka szállást hagyományos japán stílusú szállodában (ryokan)
 • Reggelit minden nap, 1 vacsorát Fukikawaguchikoban.
 • Transzferek
 • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
 • Magyar nyelvű idegenvezetést a program teljes időtartama alatt
 • A belépőket a programok során

  

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Sztornó biztosítást
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • Egyágyas felárat (270.000 Ft /fő, társítás kérhető!)
 • Tokió (4 éj): Hotel Metropolitan Edmont 4*
 • Fujikawaguchiko (1 éj): Hotel Koryu (ryokan)
 • Matsumoto (2 éj): Hotel Buena Vista 4*
 • Kanazawa (2 éj): Hotel Mystays Premier Kanazawa 4*
 • Kiotó (3 éj): Miyako Hotel Kyoto Hachijo 4* (vagy hasonló)
 • Tokió (2 éj): Hotel Metropolitan Edmont 4*

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 20 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő:
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek
 • Amennyiben valamilyen ételallergiával él vagy valamilyen speciális diétát követ, kérjük tájékozódjon utazása előtt a helyi étkezési szokásokról és a fellelhető termékekről. A közös étkezések során külön menüsort garantálni nem tudunk.
 • A légitársaság és a szolgáltatók által meghatározott biztonsági előírásokról az utazást megelőzően tájékoztatjuk utasainkat.

A programváltozás jogát fenntartjuk!