Ismerje meg Japán legkülönlegesebb világörökségi helyszíneit 12 napos körutazásunk során, tapasztalt magyar nyelvű idegenvezetőnk kíséretében.

Japánnak jelenleg 20 helyszínen, összesen több mint 30 látnivalóját tartják számon az UNESCO Világörökségei között, és ez a lista folyamatosan bővül, hisz a várólistán is tőbb új hely szerepel. Májusi körutazásunk során szeretnénk ezekből minél többet megmutatni utasainknak, legyenek azok több mint négyszáz éve álló kastélyok, buddhista templomok, vagy éppen természeti kincsek, mint a Fuji-hegy.

 

Útvonal: Oszaka, Uji, Nara, Hiroshima, Miyajima, Himeji, Kiotó, Shirakawago, Takayama, Tokió, Fuji-hegy és Kawaguchiko, Nikko

1 . Nap – május 30.

Elutazás Budapestről a reggeli órákban a KLM légitársaság járatán, átszállással Amszterdamban, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

 

2 . Nap – május 31.

A kora reggeli órákban érkezünk a Kansai Nemzetközi repülőtérre, ahonnan transzfer külön busszal a szállodába. Szállás Oszakában. Rövid pihenőt követően busszal indulunk felfedezni a várost. A város felfedezését az Osaka  kastély meglátogatásával kezdjük. Ezután a magasból is megcsodáljuk a várost a központban lévő Umeda Sky Building kilátójából. Szállás Oszakában.

3 . Nap – június 1.

Oszakából busszal indulunk a környék felfedezésére. Első állomásunk Uji lesz, ahol a korai buddhista építészet egy ékes példáját, a Byodo-in templomot találjuk. Utunkat Nara felé folytatjuk, mely Japán első igazi fővárosa volt. A Todai-ji templom hatalmas Buddha-szobra a város jelképe. Megtekintjük a Kasuga taisha szentélyt és ellátogatunk a Nara Parkba, ahol 1200 őz él szabadon. Szállás Oszakában.

4 . Nap – június 2.

Reggel alkalmunk nyílik kipróbálni a híres sinkanszent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Himejibe, ahol a fehér kócsag néven is ismertté vált Himeji várkastély áll. A kastélyba tett látogatás után busszal és felvonóval jutunk fel a közeli Shosha-hegyre, ahol az Engyo-ji templomegyüttest tekintjük meg, mely többek között az Utolsó Szamuráj című film forgatási helyszíneként is szolgált. Vonattal utazunk vissza Oszakába. Szállás Oszakában.

5 . Nap – június 3.

Az oszakai állomásról ismét szuperexpressz vonattal utazunk Hirosimába. Gyalogos városnézés keretében megtekintjük a Béke Emlékparkot és emlékmúzeumot, valamint a támadás után egyedüliként megmaradt épületet, a Hiroshima Dómot. Délután átkompozunk Miyajima szigetére, amelyet az ország három legszebb helyének egyikeként tartanak számon a híres Itsukushima szentélyhez tartozó „úszó” torii látványának köszönhetően. Este sinkanszennel utazunk vissza. Szállás Oszakában.

6 . Nap – június 4.

Egész napos, buszos városnézésre indulunk a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában. Elsőként a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizu dera) látogatjuk meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen Kiotó legszebbnek tartott utcáira, a Higashiyama és Gion negyedekbe tartunk, majd az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel. Végezetül az egykori Tokugawa sógun rezidenciáját, a Nijo kastélyt tekintjük meg.

Este fakultatív programlehetőség: Hagyományos japán stílusú Shabu-shabu vacsorán vehetünk részt egy valódi Maiko (gésa-tanonc) előadásával “fűszerezve”, korlátlan italfogyasztással. A program ára: 55 000 Ft /fő

Szállás Kiotóban.

7 . Nap – június 5.

Reggeli után vonattal és busszal jutunk el Shirakawagoba. A híres kis településen a varázslatos táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. Innen busszal utazunk tovább Takayamába, a hegyek közt fekvő városkában máig átélhetjük az Edo-korszak romantikáját. Szállásunk egy hagyományos japán stílusú fogadó lesz. A szálloda saját gyógyfürdőjében, egy onsenben áztathatjuk ki magunkból az utazás fáradalmait. Az éjszakát hagyományos stílusú, tatamis szobában töltjük. Szállás Takayamában.

8 . Nap – június 6.

Reggel sétát teszünk az óvárosban. Gyalogos városnézés során a Takayama Jinyát tekintjük meg: ebből a villából irányította a sógunátus képviselője egykor a természeti kincsekben gazdag prefektúrát. Ebéd egyénileg, majd búcsút veszünk a vidéki Japántól, és vonattal jutunk a fővárosba. Szállás Tokióban.

9 . Nap – június 7.

A nap során megismerkedünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak az elsőre bonyolultnak tűnő tömegközlekedésével. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról jól ismert kereszteződés Shibuyában, majd innen a szomszédos Meiji szentélyhez látogatunk. Szétnézünk a Takeshita utca fiatalos üzleteinek kínálatában, majd a Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. Délután Asakusában barangolunk, mely egykoron híres szórakozó negyed volt. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca kínálatából. Szállás Tokióban.

10 . Nap – június 8.

A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Busszal utazunk a hegyhez, majd egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg (Oshino Hakkai). Lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból, majd a Kawaguchi tónál lévő Chureito Pagodához látogatunk el. Szállás Tokióban.

11 . Nap – június 9.

Reggeli után szabad program Tokióban.

Fakultatív programlehetőség: Ma a Tokiótól északra fekvő Nikkó városába látogatunk, mely évszázadokon keresztül a buddhista és sintó hegyi zarándoklatok egyik fő célpontja volt. Megtekintjük a híres Toshogu szentélyt, mely az első Tokugawa sógun mauzóleuma is egyben, illetve a Tamozawa császári villát, ami nemrég még a császári család nyári rezidenciájául szolgált. Délután még gyönyörködünk a környék természeti szépségeiben, mint a Kegon vízesés és a Chuzenji tó, majd busszal utazunk vissza a fővárosba. A program ára: 49 000 Ft /fő. Szállás Tokióban.

12 . Nap – június 10.

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre, ahonnan a délelőtti órákban indul a járatunk Amszterdamon keresztül Budapestre. Hazaérkezés az esti órákban.

 

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani!

Tervezett időpont: 2023. május 30 – június 10.
Időtartam: 12 nap / 10 éj
Részvételi díj: 1.050.000 Ft /fő-től

 

A részvételi díj tartalmazza:

  • Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon KLM járattal
  • Repülőtéri illetéket
  • 10 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban
  • Reggelit minden nap, egy vacsorát Takayamában
  • Program szerinti közlekedéseket privát busszal
  • Magyar nyelvű idegenvezetést a program teljes időtartama alatt
  • Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet
  • A belépőket a programok során

A részvételi díj nem tartalmazza:

 • Sztornó biztosítást
 • Baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást
 • A programban nem szereplő étkezéseket
 • A fakultatív programok árát (Vacsora Kiotóban: 55.000 Ft /fő; Nikko kirándulás: 49.000 Ft /fő)
 • Egyágyas felárat (190.000 Ft /fő, társítás kérhető!)
 • Oszaka (4 éj): Hiyori Hotel Osaka Namba
 • Kiotó (1 éj): Ibis Styles Kyoto Station
 • Takayama (1 éj): Hoshokaku, Takayama
 • Tokió (4 éj): JR Kyushu Blossom Shinjuku

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk.

Részvételi feltételek:

 • A körutazás min. 15 fő jelentkezése esetén indul
 • Jelentkezési határidő: 2023. április 29.
 • A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek

A programváltozás jogát fenntartjuk!