Praktikus tanácsok

Mire érdemes figyelni az utazás előtt és alatt?

Corporate-travel

Méret és súly

A kézipoggyász és a feladott poggyász mérete és súlya légitársaságonként, osztályonként, valamint járatonként változhat. Az repülőjegyéhez tartozó ingyenesen feladható poggyász súlyát az irodánk által kiállított elektronikus repülőjegy és utazási információ tartalmazza. További részletekért fordulj munkatársainkhoz, vagy az adott légitársaság képviseletéhez.

Kézipoggyász

A repülőtéri jegykezelők hivatottak eldönteni, hogy melyik poggyász minősül kézipoggyásznak, vagyis mi vihető fel a repülőgép fedélzetére, és mi nem. Bár a szabályok légitársaságonként változhatnak, a kézipoggyász általánosan elfogadott mérete a következő: 115 cm (pl: 23cm x 41cm x 51cm), súlya: 3-5 kg. Kézipoggyászként csak az a csomag kerülhet a fedélzetre, amelyet jegykezelő előzetesen ellenőrzött.

Folyadékok

A nemzetközi biztonsági szabályoknak megfelelően, folyadék csak kis mennyiségben és különleges csomagolásban juthat a repülőgép fedélzetére. Lehetőség szerint folyadékokat (krémet, zselét, olajat, zsírt) a feladandó poggyászba csomagolj. A fedélzeti használatra szánt folyadékot egyenként 100 milliliteres tárolóedényekben lehet szállítani. A kis tégelyeket egy maximum 1 literes űrtartalmú, átlátszó és újrazárható műanyag zacskóban kell elhelyezni. A 100 milliliternél nagyobb mennyiségű folyadékot a biztonsági személyzet elkobozza és megsemmisíti.

Jó tanácsok indulás előtt

Az éles, vagy veszélyes tárgyakat (például a bicska, kés, olló, manikűrkészlet, tű, reszelő, dísztőr, bármilyen szúró-vágó eszköz, dísztárgy, savas akkumulátor, hőfejlesztő eszközök stb.) a feladandó poggyászba kell csomagolni, mivel ezek semmilyen körülmények között nem vihetők fel a fedélzetre. A kézipoggyászba érdemes csomagolni az utazás közben hasznos dolgokat, például könyvet, gyógyszert vagy zsebkendőt. Az úti okmányokat nem szabad a feladott poggyászok közé csomagolni.

Vásárlás a repülőtéren

A biztonsági vizsgálat, a ruházat és a kézipoggyász átvilágítása után az utasok a tranzit területére érkeznek, ahol szabadon válogathatnak az üzletek, éttermek kínálatából. Az itt vásárolt termékeket – beleértve a folyadékokat is – szabadon felvihetik a repülőgép fedélzetére, mert ezek már átestek a biztonsági ellenőrzésen.

Elveszett poggyász

Az elveszett poggyászt rögtön a megérkezéskor, az érkező tranzitban, a poggyászátvételi csarnokban kell jelezni az, elveszett poggyász (lost and found)” ügyfélszolgálatnál. A bejelentés alapján jegyzőkönyv készül. A késve megérkezett vagy megtalált poggyászokat kérésre az utas által megadott címre szállítják. A poggyász eltűnését az adott légitársaság ügyfélszolgálatánál is be kell jelenteni.

 

Airport Limousine Bus

Transzfer a reptérről, kényelmesen

plane

A repülőtérről a városba való bejutás legegyszerűbb és legkényelmesebb módja az úgynevezett “Airport Limousine Bus” szolgáltatás. A buszjárat a Narita és Haneda repülőtérről közlekedik. Bővebb információ.

 

Repülőjegy biztosítás

Kösse meg biztosítását nálunk!

Travel

Biztonság arra az esetre,ha utazása meghiúsul, mert Ön megbetegszik, balesetet szenved, és előre megvásárolt jegyét sem tudja átíratni. Bővebb információ.