Okinava utazás

A napsütötte tengerpartok szigete

 • 0
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10

A lélegzetelállító tengerpartjairól ismert szigetek népszerű úticélok az utazók körében. A csend és a nyugalom, valamint a gazdag tengeri élővilág miatt a szigetvilág a pihenni vágyók és búvárok körében egyaránt rendkívül kedvelt. Okinava azonban nem csak a strandok szerelmeseinek tartogat felejthetetlen élményeket: számos csodás világörökségi helyszín kínál érdekes látnivalókat. A karate szülőföldje ezen kívül híres kerámiáiról, textiljeiről, valamint üvegáruiról is. Okinava körül számos apróbb szigetecskét találunk, melyek hihetetlenül tiszta tengervízzel és korallzátonyokkal büszkélkedhetnek. A szigetvilág nyelvben, kultúrában és gasztronómiában is eltér Japán többi részétől.

Naha

A sziget legnagyobb városa sok nevezetességgel büszkélkedhet, mint például a Naminoue szentély, amelyet a császári család három ősi védőistenségének szenteltek. Két fő utcája egymás ellentéte: míg a Nemzetek utcája szállodákkal, éttermekkel és üzletekkel zsúfolt nagyváros hatását keltik, addig a Béke útja kis sikátorai hangulatával a régi idők Japánjába varázsol minket. A város híres fesztiváljairól is.

Kerama-szigetek

A Kerama-szigetcsoport Naha várostól 30 km-re található. A számtalan különböző méretű sziget kiváló helyszín búvárkodáshoz. Tavasszal, a párzási időszakban lehetőségünk nyílik a bálnák megfigyelésére is.

Tokashiki-sziget

A Kerama-szigetek legnagyobbika 32 km-re fekszik Nahától. A szigeten átkelve találjuk a csodás stranddal rendelkező Aharen falut, ahol felszereléseket bérbeadó üzletek várják a vízi sportok szerelmeseit. A fehérhomokos strandokkal körülvett sziget környékén számos korallzátony található. A kristálytiszta vízben akár 50 méter mélyre is le lehet látni.

Aka-sziget

A parányi, csendes sziget csodás partjaival a béke paradicsoma. Gazdag élővilágának köszönhetően más partok közvetlen közelében is láthatunk színpompás halakat. Számos szervezett túrát választhatunk a sziget felfedezésére. Az álmos sziget egyszerűségével nyűgözi le a látogatókat.

Miyako sziget

A cukornádültetvényekkel borított sziget páratlan strandokat és búvárhelyeket kínál. A sziget többek közt csodás fehérhomokos tengerpartjairól, korallzátonyairól és az éves Miyako Triatlonról híres.

Kume-sziget

A Naha várostól 100 km-re található sziget megközelíthető komppal és repülővel egyaránt. A fehérhomokos strandokkal rendelkező Kume megmenekült az Okinavai csatától, így számos műemlék maradt fenn a Riukiu Királyságból. A viszonylag nagy sziget nagyon csöndes és kellemes. Kume egy neves fürdőházzal is büszkélkedhet, melyben számos kezelést vehetünk igénybe, és gyönyörködhetünk a tengerre nyíló kilátásban.

Taketomi-sziget

Taketomi az egyik legkisebb sziget, amely visszarepíti az utazót az időben és felejthetetlenné teszik az itt eltöltött időt. A szigeten található faluban szinte alig van autó, így a felfedezéshez a legjobb mód a biciklibérlés. A sziget csodás, egzotikus virágai mediterrán hangulatot kölcsönöznek. A látogatóknak lehetőségük van vízibölény-szekérrel is bejárni a falut, és megcsodálni a pirostetős házakkal övezett utcákat.