Lonely Planet: Best of Japan

(2019-es kiadás)

Angol nyelvű kiadvány Japánról

A Best of Japan kiadvány naprakész információk tárházát biztosítja a Japánba utazóknak. Mit érdemes megnézni, és milyen rejtett felfedeznivalók várnak a felkelő nap országában? Az angol nyelvű útikönyv kiváló útitárs: telis-tele színes fotókkal, érdekes látnivalókkal, középpontban Japán legnépszerűbb nevezetességeivel, illetve a nem hagyományos látványosságokkal. Különösen ajánlott mindazoknak, akik a “legek”-et semmiképpen sem szeretnék kihagyni útitervükből. Kíváncsi a hagyományok és gésák városára, Kiotóra, felmászna a Fuji hegy tetejére, hogy megcsodálja a napfelkeltét, bevásárló túrát tartana Tokióban? Kezdje meg Japán felfedezését már az utazását megelőzően. Az útikönyvet beszerezheti irodánkban.

Az útikönyv ára: 9.500 Ft

lonely planet japanLonely Planet: Japan

(2017-es kiadás)

Angol nyelvű kiadvány Japánról

A Lonely Planet Japánról szóló, praktikus kiadványa hasznos tudnivalókkal látja el az utazás előtt állókat, és az utazás során is rengeteg információval szolgál. Az angol nyelvű útikönyv amellett, hogy bemutatja Japán régióit és nevezetességeit, ismerteti az ország történetét, művészetét, építészetét és gasztronómiáját, továbbá a japán sportok és a gésák világának bemutatása sem maradhat ki. A túrázni vagy síelni vágyóknak is jó tippeket ad, sőt még azokra is gondol, akik kisgyerekkel szeretnének utazni. A konyvhaművészetről szóló fejezetben szerepelő szótárnak köszönhetően az utasok könnyen rendelhetnek étteremben, sőt az útikönyv arról is informál, hogy merre vacsorázzanak, melyik szálláshelyen töltsék az éjszakát és hol érdemes vásárolniuk. Az útikönyvet beszerezheti irodánkban.

Az útikönyv ára: 9.500 Ft

Hasznos könyvek Japánról

Ismerje meg Japán egyedülálló nyelvét és kultúrját zsebkönyveink által. Az angol nyelvű kiadványok illusztrációkban gazdagon mutatják be mindazt, amit a japán kultúra alapjairól tudni érdemes.
A könyvek megvásárolhatóak irodánkban.

Tóth – Vásárhelyi Réka: A csodálatos fababa meséje (2018)

Szakura, a kokeshi baba – DEDIKÁLT PÉLDÁNY

A japán fababáról szóló mese különös világba vezeti az olvasót. Ha fababáról hallunk, akkor leginkább az olasz Pinokkió jut az eszünkbe. Ez a kecses japán fababa viszont kislány, és Szakurának hívják, ami cseresznyevirágot jelent. A magyarul és japán nyelven megjelenő mese arról szól, hogyan került Szakura a távoli Japánból Magyarországra, miközben bejárja a fél világot. A szerző, Tóth-Vásárhelyi Réka maga is élt Japánban, így hozzáértő szavakkal meséli el a baba történetét. A japán fordítást Sato Wakako avatott tolmácsolásában olvashatjuk.

A könyv ára: 2.990 Ft

Papp János: Jappános

Útinapló egy zarándoklatról

Az irodánkban megvásárolható Papp János útinaplója is. A szerző a könyv elején pár játékos anagrammával indít, úgyhogy az olvasók is biztosan rájönnek, hogy a könyv címe miért is lett Japppános. A későbbiekben pedig haikukkal színesíti történeteit. A könyvben végigkísérhetjük Papp János Japánba tett zarándokútját.

A könyv ára: 1.750 Ft