Lonely planet: Japan

Angol nyelvű kiadvány Japánról

Lonely Planet Japan 2015A Lonely Planet Japánról szóló, praktikus kiadványa hasznos tudnivalókkal látja el az utazás előtt állókat, és az utazás során is rengeteg információval szolgál. Az angol nyelvű útikönyv amellett, hogy bemutatja Japán régióit és nevezetességeit, ismerteti az ország történetét, művészetét, építészetét és gasztronómiáját, továbbá a japán sportok és a gésák világának bemutatása sem maradhat ki. A túrázni vagy síelni vágyóknak is jó tippeket ad, sőt még azokra is gondol, akik kisgyerekkel szeretnének utazni. A konyvhaművészetről szóló fejezetben szerepelő szótárnak köszönhetően az utasok könnyen rendelhetnek étteremben, sőt az útikönyv arról is informál, hogy merre vacsorázzanak, melyik szálláshelyen töltsék az éjszakát és hol érdemes vásárolniuk. Az útikönyvet beszerezheti irodánkban.

Az útikönyv ára: 8.500 Ft

 

 

 

 

Hasznos könyvek Japánról

Ismerje meg Japán egyedülálló nyelvét és kultúrját zsebkönyveink által. Az angol nyelvű kiadványok illusztrációkban gazdagon mutatják be mindazt, amit a japán kultúra alapjairól tudni érdemes.

A könyvek megvásárolhatóak irodánkban.

A look into Japan

A look into Japan

Egy könyv, ami segít, hogy megértse a japán kultúrát.

A Japánba látogatók gyakran sopánkodnak, hogy az ország nagyon elnyugatiasodott, és az ország gazdasági sikerei az egyedi kultúra elvesztéséhez vezetettek. Kétségtelen, hogy a modernitás mélyen érinti Japánt és lakóit, de érdemes egy közeli pillantást vetni a felszín alatt megbúvó tradicionalistásra, ami a japánok életének minden aspektusára kiterjed. A legtöbb hagyományos művészet ma is virágzik, a több száz éves szokások pedig mélyen átitatják a mindennapi és üzleti életet. A könyv megismerteti az olvasót a japán szokások, művészetek és a különböző életstílusok alapjaival.

A könyv ára: 2.500 Ft

 

Living Japanese style

Living japanese style

Ismerje meg a japán hétköznapokat és sajátítsa el a japán etikett alapjait!

Amikor először utazunk Japánba, ne reméljük, hogy az utcák szamurájokkal és gésákkal lesznek megtömve. Az átlag japánokat rendkívül sok nyugati hatás éri, de ennek ellenére az ország a rohanó, ultramodern külső és a harmonikus, hagyomány belső egyedi keveredése. Ez a könyv hozzásegíti az utazót, hogy megismerje a felszín alatt húzódó, igazi Japánt. Illusztrált tartalmakon keresztül megismerheti a helyi szokásokat, és megtudhatja,hogyan viselkedjen gyakori, hétköznapi helyzetekben.

A könyv ára:  2.500 Ft

 

Say it in Japanese

Say it in Japanese

Megszólalni japánul – útravaló hasznos szavakból és kifejezésekből

Amikor pár szót elsajátítunk a japán nyelvből, megismerhetjük a japán kultúrát is. Erőfeszítéseink nem maradnak megtérülés nélkül, hiszen könnyebben és magabiztosabban mozoghatunk Japánban, valamint a helyiek is nagy örömmel veszik majd próbálkozásainkat. A könyv élethelyzetek szerint csoportosítja a hasznos kifejezéseket, így segítségévelkönnyen kérhetünk útbaigazítást, rendelhetünk az étteremben és elegyedhetünk szóba a helyiekkel. A könyvet a Japánba látogatók mellett a nyelvtanulóknak is ajánljuk.

A könyv ára: 2.500 Ft

 

Papp János: Jappános

Útinapló egy zarándoklatról

JapppanosAz irodánkban megvásárolható Papp János útinaplója is. A szerző a könyv elején pár játékos anagrammával indít, úgyhogy az olvasók is biztosan rájönnek, hogy a könyv címe miért is lett Japppános. A későbbiekben pedig haikukkal színesíti történeteit. A könyvben végigkísérhetjük Papp János Japánba tett zarándokútját.

A könyv ára: 1.750 Ft